Vier de zomer met deze leuke activiteiten

Vandaag is officieel de zomer begonnen! Tijd voor zon, zee en water. De meeste buitenbaden zijn alweer een geruime tijd open en met het mooie weer van de afgelopen tijd is er al een mooie start van het seizoen gemaakt. Laten we hopen dat dit de rest van de zomer zo blijft. Als je nog op zoek bent naar leuke activiteiten voor in jouw accommodatie? Wij hebben er hier acht voor je op een rij gezet. Maar heb jij nog andere ideeën? Laat het je collega’s weten door te reageren in de Facebookgroep van ZwembadBranche.

1. Kampioenschap Bommetje

Tja, de naam verraadt eigenlijk alles. Een ontzettend leuke activiteit die je op elk gewenst moment in het seizoen kunt organiseren. Meedoen is niet moeilijk. Springen van de duikplank en bij de landing zoveel mogelijk water verplaatsen. Plaats een stok of meetpaal aan de rand van het bad. De jury – de beste bommetjes specialisten uit jouw team – kijkt hoe hoog het water omhoog spat. Je kunt om het evenement extra onder de aandacht te brengen voorrondes of aparte ’trainingen’ organiseren. Succes gegarandeerd ;)


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.2. Natte sportdag

Organiseer voor kinderen in de vakantie een (natte)sportdag in het buitenbad. Ga hiervoor bijvoorbeeld samen met de buurtsportcoach, een medewerker van sportservice of de gymdocenten om tafel om een mooi programma in elkaar te zetten. Gebruik ook ‘droge’ ruimtes van jouw accommodatie zoals de ligweide, de airtrampoline, het volleybalveld en andere ruimtes op en rondom jouw accommodatie en maak er een onvergetelijke dag van.

3. Dauwzwemmen

Let op, alleen geschikt voor voor ‘Vroege vogels’. Begin de dag met een frisse duik in het zwembad. De meeste baden hanteren voor deze activiteit een openingstijd tussen 07:00 en 09:00 uur. Je kunt deze activiteit één of meerdere keren per week/maand afsluiten met een (gesponsord) ontbijt van de lokale bakker of supermarkt.

4. Moonlightzwemmen

De absolute tegenhanger van het dauwzwemmen is natuurlijk Moonlightzwemmen. Deze activiteit is elke avond te organiseren tussen 21:00 en 23:00 uur, maar als je er echt een spektakel van wilt maken dan natuurlijk bij voorkeur rond volle maan. Denk maar eens aan de full-moon feesten op het strand. Met glow-in-the-dark kleding, of bandjes creëer je al snel een speciale sfeer. En succes verzekerd als de plaatselijke DJ het evenement aankleedt met zomerhits.

5. Drijf-in Bioscoop

Vanaf je luchtbed, opblaasstoel of opblaasdier een film bekijken: het kan allemaal als jij jouw accommodatie omtovert tot een drijf-in bioscoop. Zorg voor een groot scherm, een beamer en natuurlijk een leuke film en… dobberen maar. Zeker op een zwoele zomeravond is dit de zomerhit voor jouw accommodatie. Tip: zorg ook dat je op de perrons voldoende (lig)stoelen hebt staan zodat ouders en kinderen die het koud krijgen op het water ook daar de film kunnen afkijken.

Lees ook: Plezier voor iedereen, een zomer lang

6. Discozwemmen

Wie van swingen, zwemmen, gezelligheid en fijne muziek houdt, denkt natuurlijk maar aan één ding: discozwemmen! Je kunt dit meerdere keren in het seizoen organiseren eventueel met elke keer een ander thema. Je kunt deze activiteit ook gebruiken voor verjaardagsfeestjes of jaarafsluitingen van verenigingen. Maak dan een combinatie van discozwemmen met een arrangement in het horecagedeelte. Zo ontzorg je de ouders/begeleiders en maak je voor de kinderen een feestje waar nog lang over zal worden nagepraat. Tip: leg de plaatselijke DJ alvast voor meerdere dagen vast omdat het best kan gebeuren dat je een keer moet afgelasten vanwege weersomstandigheden.

7. Triathlon (training)

In de zomermaanden worden er diverse sportactiviteiten georganiseerd en daar kun je natuurlijk prima op aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan triathlon. Je kunt triathleten begeleiden bij het zwemmen in open water en hen alles leren over het zwemmen met een wetsuit aan. Natuurlijk is jouw accommodatie ook uitermate geschikt voor het organiseren van het onderdeel zwemmen tijdens de wedstrijden. Ga eens in gesprek met een organisatie die een triathlon organiseert en bespreek de mogelijkheden. En als er nog geen triathlon wordt georganiseerd, ga dan eens in gesprek met een wielerclub of atletiekvereniging. Wie weet welke mooie verbindingen er kunnen ontstaan.

8. Hondenzwemmen

Als je na een geweldige (warme) zomer alle bovenstaande evenementen hebt georganiseerd, komt er helaas een eind aan het seizoen. De scholen zijn weer begonnen en je bent al druk bezig met het onderhoudsschema voor de winter. Maar wacht toch nog heel even met het leegmaken van het bad. Je vergeet namelijk een ontzettend leuk evenement, het hondenzwemmen! Nodig alle honden met hun baasjes uit om te komen zwemmen en het belooft een gezellige beestenboel te worden. Tip: vraag je lokale dierenwinkel om ook aanwezig te zijn op deze dag. Zij kunnen dan leuke spulletjes verkopen en misschien nog een presentje sponsoren voor alle zwemmende viervoeters. En vergeet vooral niet om foto’s te maken, dit evenement levert gegarandeerd mooie plaatjes op voor onze rubriek ‘Zeg het met foto’s’!

Jij nog tips?

Heb jij nog een leuke activiteit die wij hier nog niet genoemd hebben, maar die je graag wilt delen met je collega’s? Laat het je collega’s weten in de Facebookgroep van ZwembadBranche.


advertentie

Pomaz