11 oktober - ZwembadBranche Dag

Van de ene passie naar de andere…

Vorige week las Minette Lommers in de krant dat het woord ‘passie’ in deze tijd heel veel (of liever gezegd teveel) wordt gebruikt en vaak in de verkeerde context. Wat betekent het eigenlijk dan precies? In de Dikke van Dale wordt passie omschreven als 1.het lijden van Jezus of 2. (meervoud: passies) hartstocht, drift; hartstochtelijke liefhebberij. In deze blog gaat Minette zich toch wagen aan dat woord, uiteraard in de tweede betekenis.

Feeling

Beweeglessen geven is één van mijn passies. Als manager is het belangrijk om zelf in beweging te blijven, maar ook om feeling met de werkvloer te houden. Ik heb er dus van het begin af aan voor gekozen om 1x per week mijn eigen vaste lesgroep te behouden. De belangrijkste reden is eigenlijk gewoon omdat ik het veel te leuk vind om dit elke week te doen. Dus toch wel hartstochtelijke liefhebberij en ook drift. Tot grote vreugde overigens van mijn beweeglesklanten die ook met grote drift elke keer weer mijn lessen ondergaan. Niet alleen mijn lessen, maar ook mijn geestdrift, enthousiasme, motivatie en gekkigheden…

Muziek

Sinds een aantal jaren hebben we door het jaar heen themalessen bij onze beweeggroepen, zo ook dit jaar. Dit doen we om alle instructeurs uit te dagen om eens uit de comfortzone te komen, iets anders te bedenken en vooral variatie te creëren in de beweeglessen. Dit jaar staat in het teken van de musicals. En welke musical kun je eind oktober het beste als thema kiezen? Juist! The Phantom of the Opera! Aangezien het halve zwembad moest veranderen in een spookhuis voor de Halloween Night van afgelopen vrijdag, zat het met de versiering van deze themaweek ook wel goed. Zijn we meteen aangekomen bij mijn tweede passie: muziek maken. Sinds mijn tiende speel ik al een muziekinstrument (eerst klarinet en later saxofoon) en heb ik dus ook al heel veel musicalmuziek mogen blazen. Andrew Loyd Webber is dan ook geen vreemde voor mij en hij maakt ontzettend mooie muziekstukken (vooral voor musical dus). De muziek voor deze les was dan ook zo klaar!

Verkleedpartij

Dan de derde passie maar gelijk erbij: verkleden en een toneelstukje opvoeren. Op de één of andere manier zit het toch in mijn bloed om mensen te vermaken. Bij deze themalessen kan ik me vol overgave in een rol verplaatsen. Gelukkig tot groot vermaak van de lesklanten. Zij vinden het altijd weer geweldig als we een themales op het programma hebben staan. Nu moet ik ook zeggen dat zij het ook altijd geweldig meespelen. Als ik roep: ‘we springen van schrik een gat in de lucht’, zie ik ook gelijk iedereen van schrik omhoog uit het water springen. ‘Lopen als een spook door het water’ deed het dit keer ook super goed. Zo goed als ik mijn rol speel, kunnen zij dat ook. Dit maakt het natuurlijk allemaal nog mooier. Ligt dat dan echt toevallig aan de mensen die ik heb, of zijn zij gewoon met mij meegegroeid in al die jaren en net zo gek geworden als ik? Een collega van mij zei afgelopen dinsdag (terwijl ik helemaal verkleed als het spook van de opera over de zwemvloer liep) dan ook met een lach tegen de zwemmers: en dat is dan dus de manager van het zwembad…

Boot

Om het verhaal van de opera deze week helemaal compleet te maken, had mijn mannelijke collega een trouwjurk aangetrokken. Ik moet overigens zeggen dat deze gekte bij meer personeelsleden te vinden is en dat er ook steeds meer besmet worden met dit virus. Maar goed, hij in een trouwjurk en ik als het spook in een boot op het water en het echte beeld van The Phantom of the Opera hebben we te pakken. We hebben uiteraard zelf het meeste hierom gelachen en zijn onverhoopt toch ergens net voor de kant ineens eruit gevallen. Het bleef nog lang onrustig op het bad met spoken en bruidsjurken! En natuurlijk zijn we alweer druk bezig met de volgende themaweek waar de eerste betekenis van passie een rol speelt. De musical die we net voor de kerstdagen gaan uitvoeren is Jesus Christ Superstar.

Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Wil jij reageren op de blog van Minette? laat het ons weten via een reactie hieronder of op onze facebookpagina.
Piscine Global