Bewegen voor iedereen: sociaaleconomische ongelijkheid speelt een cruciale rol
De Nederlandse overheid heeft de ambitie dat in 2040 maar liefst 75% van de bevolking voldoet aan de beweegrichtlijnen, op dit moment is dat 45%. Hoewel vaak overduidelijk is dat fysieke activiteit grote gezondheidsvoordelen biedt, blijft het een uitdaging om iedereen in beweging te krijgen. Interventies en programma’s leiden niet…
Wanneer je één lijn trekt, maakt het niet meer uit waar je woont
Het aantal kinderen met een zwemdiploma uit gezinnen met een laag inkomen is opmerkelijk lager dan het aantal kinderen uit gezinnen met een hoog inkomen, zo beek uit onderzoek van het Mulier Instituut. Circa 25% van de kinderen uit de laagste inkomensgroep heeft geen diploma, terwijl dit percentage slechts 2%…
Platform Ondernemende Sportaanbieders en Maatschappelijke Organisatie in de Sport: maak bewegen voor iedereen toegankelijk
Sport en beweging zijn cruciaal voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Maar in Nederland lijdt een aanzienlijk deel van de bevolking aan beweegarmoede, wat een negatief effect heeft op de Nederlandse volksgezondheid. Er moet dus meer worden gesport. Maar, maar zo benadrukken Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en Maatschappelijke Organisatie…
Prinsjesdag 2023: wat betekenen de plannen voor de zwembranche?
Gisteren was het weer Prinsjesdag, de dag dag dat de Koning de Troonrede uitspreekt met daarin de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar. Voor de zwembranche is het dan altijd interessant of er (voldoende) aandacht is voor sport en bewegen en zwemveiligheid. Maar ook of er aandacht is…
‘Ieder kind heeft recht op zwemles’
Door de huidige energiecrisis en de inflatie neemt de financiële druk op gezinnen toe. Steeds meer huishoudens hebben moeite om rond te komen en ook de zwemles wordt voor veel ouders onbetaalbaar. Met alle gevolgen van dien voor de zwemveiligheid. Reden voor Shiva de Winter van Sportinstituut De Winter Sport…