15 oktober ZwembadBranche Dag

Summerschool in het zwembad (2)

In de zomer neemt men graag een duik in het zwembad om af te koelen, maar veel meer bewegen is er vaak niet bij. Liever ligt men lekker te zonnen of zit men op een terrasje met een rosétje. Maar nog leuker is het natuurlijk om als als zwembad een activiteit te organiseren waarmee je de mensen in beweging bengt. Voor de liefhebber zijn er genoeg activiteiten te bedenken die je juist als (buiten)bad in de zomer kan aanbieden. Bij deze een paar activiteiten ter inspiratie.

Suppen
Je hebt water, tel daarbij op een paar boards en je bent all set voor suppen. Suppen, de afkorting van Stand up paddle, komt oorspronkelijk uit Hawai. Je staat op je board en beweegt jezelf voort met een paddle. Het is een variatie op surfen maar dan laagdrempeliger en goed te doen voor bijna iedereen. Onder de mom van ‘relaxt peddelen’ worden buikspieren, rugspieren en armen getraind. En af en toe even tegen elkaar sprinten is goed voor een intervaltraining.

Ook leuk: Sup yoga
Voor een work out van lichaam en geest is Sup Yoga de iedeale mix. De buitenlucht heeft al een rustgevend effect en al helemaal het glijden over het water op een mooie zomerse dag of avond. In Amerika is het al razend populair, er werd zelfs een speciaal yoga sup board ontwikkeld. Het verschil met een standaard sup board is dat het deck van 100% vlak is en van zacht materiaal gemaakt is waardoor je er prettig oefeningen op kunt doen en genoeg grip hebt tijdens het suppen om te werken aan kracht, balans en souplesse.


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.FloatFit
Ook een sessie FloatFit is zo te organiseren. Deze 30 minuten durende HIIT workout op het water wordt uitgevoerd op de AquaBase. Squats, burbees, push-ups en balansoefeningen wisselen elkaar in hoog tempo af. Omdat de Aquabase instabiel is, vindt hij direct de disbalans in het lichaam. Zo wordt het hele lichaam getraind. De Aquabase is draagbaar en makkelijk op te pompen en kan dus gemakkelijk gebruikt worden in een buitenbad of in het buitenwater. Zeker in deze tijd van pop up events kun je deze zomer in no time een verrassend leuk evenement organiseren met een workout in het buitenwater en bijvoorbeeld een BBQ.

Surfset Fitness
Niet iedereen voelt zich echt een surfdude en sommigen oefenen liever eerst op het droge voordat zij met de plank het water raken. Surfset Fitness is dan echt een uitkomst. Op het veilige zand, of de ligweide, kun je een volledige workout geven op een surfboard. En juist dit surfboard maakt de workout interessant. De boards zijn net zo wiebelig als in het water, dus balans houden is een kunst op zich. En vraagt dus heel wat van de core. Deze maakt overuren, net als de rest van het lichaam.


advertentie

Pomaz