Subtropisch zwembad De IJzeren Man kiest opnieuw voor WKK

ENER-G Nedalo heeft recentelijk een nieuwe warmtekrachtinstallatie opgeleverd bij zwembad De IJzeren Man in Weert. De voorziening levert warmte en elektriciteit voor zes buitenbaden en diverse overdekte faciliteiten waaronder een golfslagbad en wildwaterbaan. De opdracht werd gegund vanwege onder meer de scherpste prijs en eerdere positieve ervaringen.

Subtropisch zwembad De IJzeren Man draait al sinds 1990 op een wkk van ENER-G Nedalo. Toen in 2010 de generator het begaf, zorgde ENER-G Nedalo dat het strandbad toch met de toenmalige wkk verder kon. Dat bood voldoende overbruggingstijd voor het zwembad om met een technisch bureau een nieuwe oplossing te bedenken en de mogelijkheden bij verschillende leveranciers te inventariseren. Niet alleen legde ENER-G Nedalo de scherpste prijs op tafel, maar De IJzeren Man was bovendien uitermate tevreden over het onderhoud gedurende de afgelopen twintig jaar.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.Afgestemd op toekomst
De geleverde installatie heeft een vermogen van 150 kW. Dat is iets lichter dan de oude wkk dankzij een beter rendement van dit type. Daarnaast is het een logisch gevolg van het duurzaamheidbeleid van De IJzeren Man. Zo worden het komende jaar alle tl-verlichting, klimaatinstallaties, hoogfrequente verlichting, luchtbehandelingskasten en andere apparatuur vervangen door modellen die minimaal zestig procent minder verbruiken. Dat vormde overigens een extra uitdaging, want de nieuwe wkk moest wel al voorbereid zijn op apparatuur en gebouwbeheersystemen die pas geruime tijd later worden ingevoerd.

ENER-G Nedalo is de oudste leverancier van warmtekrachtinstallaties in Nederland en beschikt over de grootste vloot van Europa. Warmtekracht, kortweg wkk, is door slim gebruik van energie dubbele winst: lagere kosten en een aanzienlijke CO2-reductie. De bedrijfsvoering wordt dus duurzamer en draagt actief bij aan actuele milieudoelstellingen. Dat is een sterk verhaal voor het imago, maar ook voor bijvoorbeeld het aanvragen van interessante overheidssubsidies.

Zo werkt wkk
Wie elektriciteit nodig heeft, koopt elektriciteit van het nutsbedrijf, en wie warmte nodig heeft, koopt gas. Bij warmtekrachtkoppeling koopt een gebruiker gas om via een warmtekrachtinstallatie zelf elektriciteit en warmte te maken. De warmte gaat naar de eigen accommodatie. De elektra kan worden gebruikt voor de eigen operationele processen en/of geheel of gedeeltelijk voor extra inkomsten worden teruggeleverd aan het nutsbedrijf. Deze techniek past ENER-G Nedalo al tientallen jaren succesvol toe bij tuinbouw, luchthavens, ziekenhuizen, zwembaden en andere grootverbruikers in energie

Klik hier voor meer informatie


advertentie

Dewi Online