De Koekoek, Vaassen: bijna gereed

De nieuwste technieken op het gebied van verwarming, luchtbehandeling en waterkwaliteit worden er toegepast. Ook moet het gebouw vergaand CO2 neutraal worden gemaakt. Het nieuwe sportcentrum De Koekoek in Vaassen staat nu al te boek als een voorbeeldproject. In de gemeente Epe wordt reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe zwembad.

Ook een gezondheidscentrum en een uitnodigende horecavoorziening maken deel uit van het plan. Voorjaar 2012 is het zwembad gereed. Raymond Visser, afdelingsmanager zwembaden bij Hollander Techniek, noemt De Koekoek een visitekaartje voor de branche. ‘De toepassing van bestaande technieken op deze schaal is uniek.’ Ere wie ere toekomt. Het bestuur (en de manager) van De Koekoek mag een vooruitziende blik niet ontzegd worden. Ambities evenmin.

Het nieuwe sportcentrum moest toekomstbestendig worden gerealiseerd. Met een energieconcept dat gerust innovatief genoemd mag worden. De integratie van maatschappelijk en commercieel vastgoed zorgde voor een extra uitdaging. Net als het realiseren van het project in een bestaande sportomgeving, inclusief sloop van het ruim dertig jaar oude zwembad. In totaal 10,5 miljoen euro is er met het project gemoeid. Een groene hypotheek met gunstige rentetarieven was nodig om de duurzaamheidseisen mogelijk te maken. Bijzonder is dat na de aanbesteding drie regionale bedrijven werden geselecteerd. Behalve Hollander Techniek uit Apeldoorn maken hoofdaannemer Van Norel Bouwgroep uit Epe en Installatiebedrijf Linthorst (Wenum) deel uit van het bouwteam. Samen realiseren ze het project, met Hollander Techniek dat tekent voor de elektrotechniek en zwembadinstallaties. Raymond Visser spreekt van een ware uitdaging. ‘Niet alleen door het hoge ambitieniveau op bouwkundig en installatietechnisch gebied. Ook de huidige gebruikers mogen geen last ondervinden van de werkzaamheden. Op logistiek gebied wordt daarom ook het uiterste gevraagd.’

Lees het hele artikel in ZwembadBranche #31


advertentie

Splash Software