Sportfondsen Nederland gaat voor Licentie Zwem-ABC

Ondertekening-SFN-NPZ-website 
 
Eind maart hebben Edzard Enschedé (directeur Sportfondsen Nederland B.V.) en Evert-Jan Hulshof (Nationaal Platform Zwembaden | NRZ) een overeenkomst getekend, waarin vastligt dat ruim 50 zwembaden die vallen onder Sportfondsen de Licentie Zwem-ABC gaan behalen. Volgens planning voldoen de zwembaden zomer 2015 aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC. Deze Licentie geeft ouders de garantie dat de zwemlesaanbieder die in het bezit is van de Licentie Zwem-ABC handelt volgens de nieuwe kwaliteitsstandaard van de zwembranche.

Sinds jaren wordt er bij een zwembad, zwemschool of zwemvereniging waar je kunt afzwemmen voor het Zwem-ABC gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen. Het gaat hierbij om de Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma’s Zwemdiploma’s, afgekort BREZ. Met de invoering van de Licentie Zwem-ABC wordt een zwemlesaanbieder ook getoetst op zaken die met veiligheid en klantgerichtheid te maken hebben. Zo wordt onder andere gevraagd naar het voldoen aan wet- en regelgeving en getoetst of de zwemonderwijzer is gescreend en in het bezit is van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Sportfondsen gaat als eerste de methodiek van systeemgericht toezicht gebruiken voor het behalen van de Licentie Zwem-ABC. De exploitant wordt op verschillende manieren gecontroleerd: op het hoofdkantoor wordt jaarlijks het kwaliteitssysteem geaudit door een externe auditor. Vanuit hun eigen kwaliteitssysteem (Het Nationaal ZwemlesKompas) worden zwembaden getoetst op de eisen van de Licentie Zwem-ABC. Die interne keuring op basis van vergelijkbare eisen deed men al, waardoor de stap naar een systeemgerichte Licentie Zwem-ABC snel gemaakt kon worden. Bij een deel van deze zwembaden gaat de externe auditor na of deze toetsing goed is uitgevoerd. Ten slotte wordt de inhoudelijke kwaliteit van het diplomazwemmen door vakmensen getoetst aan de BREZ 2.0. De Sportfondsen zwembaden Het Sterrenbad (Wassenaar), Dol-Fijn (Maassluis) en De Zandzee (Bussum) hebben overigens de Licentie Zwem-ABC in de afgelopen periode al behaald.

Voor meer informatie: www.npz-nrz.nl
 
 
deel op twitter deel op facebook
 advertentie

Hellebrekers


advertentie

XS2 voor Zwembaden