Sloterparkbad: Zwemmen voor Spieren

De Wintertijd Challenge is een jaarlijks sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. In de nacht van 26 op 27 oktober dat de wintertijd ingaat wordt er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland 1 uur en 1 seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. De Challenge start om 02.00 uur en eindigt om 02.00.01 uur. Het kost deelnemers eigenlijk geen tijd, maar levert wel geld op voor een nieuw spierziekte expertisecentrum.

Alle zwemlocaties van Optisport doen mee aan dit evenement. In het Sloterparkbad in Amsterdam vindt het hoofd evenement van de Challenge plaats. “We vinden het belangrijk om op deze manier bij te dragen aan een goed doel als Spieren voor Spieren”, aldus Marco van Leeuwen (manager Sloterparkbad). “Daarnaast is het natuurlijk ook goed om het zwemmen op deze manier weer even mooi onder de aandacht te brengen.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Ambassadeurs
In het Sloterparkbad vinden verschillende onderdelen plaats zoals banenzwemmen, aquarobic en schoonspringen. In aanloop daarnaar toe stimuleren alle locaties ook voorbereidende trainingen om goed voor de dag te komen tijdens de Challenge. “We proberen zo mensen te laten zien hoe leuk het is om te bewegen in het water en natuurlijk om hen te helpen de prestatie, en dus het ingezamelde geld, te verhogen.” Verschillende bekende Nederlanders die de sport een warm hart toe dragen zullen die nacht aanwezig zijn. Het startschot wordt gegeven door ambassadeur, en tevens bondscoach van het Nederlands elftal, Louis van Gaal. Nick Driebergen zal de warming-up verzorgen voor alle zwemmers. Met zijn vele titels als Nederlands kampioen en deelname aan verschillende WK’s, EK’s en Olympische Spelen op het onderdeel rugslag is hij een gerenommeerde zwemmer.

Gevarieerd programma
Na deze warming up kunnen de deelnemer vervolgens baantjes trekken. Dit kan per individu, maar ook als team, in estafette vorm of als team tegelijkertijd om zoveel mogelijk baantjes af te leggen. Maar er gebeurt nog meer die avond, laat Van Leeuwen enthousiast weten. “Ook kan er vanaf de duiktoren worden gesprongen. Deze toren kent verschillende springniveau’s van 3, 5, 7,5 en 10 meter. Hoe hoger er wordt gesprongen, hoe meer geld kan worden opgehaald. De 3 meter plank levert € 3,00 en de 10 meter € 10,00. De schoonspringers van zwemvereniging De Dolfijn doen mee, maar wie durft en al een beetje ervaring heeft mag ook meedoen. Tot slot kun je nog aan aquarobics doen. Een uur lang inspannen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de spierzieke kinderen.”

Sfeervolle locatie
Het aantal deelnemers mag nog wel toenemen, maar Van Leeuwen maakt zich hierover geen zorgen. “De ervaring leert dat de meeste deelnemers zich vaak in de weken ervoor nog aanmelden.” De organisatie van dit evenement is een co productie met de zwemvereniging Dolfijn wat volgens Van Leeuwen garant staat voor een goed evenement. “In het verleden hebben wij al vaker evenementen, maar ook NK’s en de Amsterdam Swim Cup, samen georganiseerd. Wij gaan ervan uit dat ook dit evenement weer een succes zal worden. Aan het programma en de locatie zal het niet liggen. De locatie is transparant door het vele glaswerk en leent zich dus bij uitstek voor een sfeervol evenement in de nacht.

Kijk hier voor meer informatie over de Wintertijd Challenge.


advertentie

XS2 voor Zwembaden