Waarbij? Aardbei! De lol zit er bij een aantal Pieten al goed in…

Afgelopen zaterdag was het weer zover: Sinterklaas en zijn Pieten zijn aangekomen in Nederland. Ook voor zwembaden een belangrijk feest. Ten eerste natuurlijk door de zwemlessen, deze kinderen vallen precies in de doelgroep, maar ook komen er veel kinderen die het Sinterklaasfeest vieren vrijzwemmen. Minette Lommers laat in haar blog zien hoe Den Ekkerman zich als zwembad voorbereidt op dit grote kinderfeest.

Sinterklaasjournaal

Vanaf afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal weer begonnen. Alle kinderen zitten rond de klok van 18.00 uur voor de televisie om te bekijken of de Sint al onderweg is. Zo ook de zweminstructeurs van zwembad Den Ekkerman. Je moet natuurlijk wel op de hoogte zijn van alle perikelen rondom de tocht naar Nederland toe. Tijdens de zwemlessen kunnen de kinderen spontaan wel eens iets gaan vertellen hierover en gaan vragen of wij weten hoe het allemaal op de boot van de Sint is. Dan moet je uiteraard wel voorbereid zijn.


Ben jij op zoek naar een leverancier van LED verlichting voor in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Hendrik Haan

En dus hebben we gezien dat de Sint gelukkig niet dood in een kist ligt (was toch even schrikken bij de tweede aflevering), maar dat hij springlevend in Zaanstad is gekomen. Hoewel ze daar nog wel even een probleem hadden: Hendrik Haan, van Koog aan de Zaan, die haalt water uit de Zaan in plaats van uit de kraan. Met als gevolg dat de Zaan droog te staan en daardoor leek het er even op dat de boot niet meer kon aanleggen in Zaanstad. Verder zijn er Pieten aan boord die voor de eerste keer meekomen naar Nederland. Zij zijn alle cadeautjes aan het uitpakken om aan de kinderen te laten zien dat er echt wel iets in zit. Tevens testen zij alle chocolade letters om te bekijken of ze wel van chocolade zijn… Uiteraard gaat er van alles mis en dat kan er ook nog wel bij. Waarbij? Aardbei! De lol zit er bij een aantal Pieten in ieder geval goed in.

Zwemles

De komende weken zullen de zwemlessen in het teken staan van Sinterklaas en zijn Pieten. Wat we dan zoal doen in de zwemlessen?

  • We brengen pakjes van de boot naar de schoorsteen.
  • We hebben een Sinterklaas ganzenbord spel.
  • We stoppen wortels in de schoenen tijdens de les.
  • We spelen Sinterklaas memory, waarbij de kinderen de goede plaatjes op de juiste plaats moeten leggen.
  • En met het verhaal van dit jaar, kunnen ook wij met emmertjes water uit het zwembad halen. Eens kijken of het zwembad dan ook langzaam leeg loopt.

Zoals je ziet kunnen ook wij onze fantasie weer goed gebruiken de komende weken.

Pietendisco

Ook tijdens het vrijzwemmen gaan we aandacht besteden aan dit thema met een heuse Pietendisco! Op zaterdag 1 december draaien we in de middag Sinterklaas muziek in het recreatiebad. Op die dag hebben we toevallig ook ons EasySwim diplomafeest wat in het thema van Sinterklaas zal staan. Verder zullen er op deze middag Pieten rond lopen die met de kinderen spelletjes gaan doen en misschien ook wel mee gaan zwemmen! Er kan een Pieten parcours afgelegd worden waarbij de kinderen dan een mooi Pieten Diploma kunnen verdienen. Moeten ze uiteraard wel alle cadeautjes op de juiste manier vervoeren en afleveren. Dat wordt dus een hele gezellige middag. Wij zullen dit natuurlijk ook via onze social media kanalen nog goed aankondigen. Sowieso hebben we op deze middag al een speciale Pepernotenprijs van €4,00.

En zo zie je maar hoe belangrijk het grootste kinderfeest van Nederland voor een zwembad kan zijn. Daar komt ook nog het volgende bij: Waarbij? Aardbei!?

Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Herken jij je in de woorden van Minette? laat het ons weten via een reactie hieronder of op onze facebookpagina.

Heb jij ook een mooi verhaal uit de praktijk dat je graag met je collega’s wilt delen? Mail naar info@zwembadbranche.nl


advertentie

Splash Software