Opgelet, strakke Speedo maakt comeback

Vele heren én dames gruwelen ervan, maar het lijkt er toch echt op dat menig man deze zomer in een strakke zwemslip op het strand zal liggen. Afgaande op de Britse verkoopcijfers van zwemkleding is de klassieke Speedo zwembroek terug van weggeweest. De vraag naar deze zwemkledij voor mannen is dit jaar veel hoger dan voorgaande jaren, aldus de Britse Telegraph. Ook is het aantal zoekopdrachten op Britse webshops naar Speedo’s het afgelopen half jaar verviervoudigd en beamen verkopers van badkledij dat er steeds meer naar de strakke zwembroek wordt gevraagd.

Ondergoedtrend
Inkoper Mithun Ramanandi van de Britse kledingketen Selfridges kan de trend verklaren. “Alles in de ondergoedmode wordt een beetje kleiner”, aldus Ramanandi.
“Dragers van losse boxershorts kiezen nu voor een strakke variant, en degenen die vroeger al strakke shorts droegen grijpen nu naar kleine slipjes. Mannen zijn steeds meer met hun uiterlijk bezig en verzorgen zichzelf beter. Ze zijn zelfverzekerder en durven daardoor kleinere en strakkere kleding te dragen,” vervolgt de inkoper.

Voetballers
Volgens de Telegraph zijn voetballers verantwoordelijk voor de minizwembroekjes trend. Cristiano Ronaldo en Didier Drogba verschenen onlangs op de cover van Vanity Fair met bijzonder weinig kleding aan. Ook poseerde David Beckham in een kleine slip in een reclamecampagne voor Armani. Ook Cristiano Ronaldo werd naakt op een miniscuul onderbroekje na gefotografeerd voor het merk. Niet alle mannen zijn blij met de comeback van de Speedo en strakke, kleine zwembroeken van andere merken. Sommige heren vinden de broekjes te strak en de rand snijdt op een lastige plek, net onder de buik. De kleine broekjes zouden daarom een bierbuikje benadrukken.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.(Nu.nl)


advertentie

Pomaz