Nieuwe uitstraling voor certificaat Keurmerk Veilig & Schoon

Het certificaat van het Keurmerk Veilig & Schoon, dat wordt opgehangen in accommodaties die het keurmerk behaald hebben, heeft een nieuwe uitstraling gekregen. Op het certificaat staat het voorzieningenniveau dat de accommodatie biedt, samen met de geldigheidsduur van het keurmerk.

Keurmerk voor De Windas, Het Sportpark en De Planeet
In de maanden maart en april zijn er vier zwembaden die het Keurmerk Veilig & Schoon in ontvangst mochten nemen. Zwembad De Windas in Bergschenhoek kreeg het keurmerk officieel overhandigd op 22 maart 2012 in voorzieningenniveau categorie C: multifunctioneel zwembad. Wethouder Ruud Braak van de gemeente Lansingerland en afgevaardigden van het zwembad namen het certificaat in ontvangst. Ook in Zwembad Het Sportpark in Almelo was er een officieel moment van overhandiging. Erik Busscher, directeur van Sportbedrijf Almelo: “Zwembad Het Sportpark heeft roerige jaren achter de rug. In 2008/2009 betonrot, in 2010 problemen met de machinekamer, in 2011 aanpassingen voor de nieuwste brandveiligheidseisen en daar bovenop nog een slechte zomer. Met het management van Sportbedrijf hebben we het besluit genomen, om na al deze perikelen van de afgelopen jaren, te gaan voor het Keurmerk Veilig & Schoon. De laatste jaren worden wettelijke eisen steeds strenger en de zwembadbezoeker heeft behoefte aan een veilig en schoon zwembad. Het Keurmerk Veilig & Schoon is volgens Het Sportpark op dit moment de beste manier om aan deze eisen te voldoen. Met het keurmerk zijn met betrekking tot kwaliteit, veiligheid en hygiëne in zwembaden de puntjes op de i gezet. Samen met de gemeente Almelo, eigenaar van het complex, hebben we de afgelopen jaren veel werk verzet. Het behalen van het keurmerk wordt gezien als een kroon op al het werk.” Zwembad De Planeet in Haarlem behaalde het keurmerk in de categorie B van het voorzieningenniveau: monofunctioneel middelgroot zwembad. Michael Welten, vestigingsmanager van SRO Kennemerland: “Het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont voor mij aan dat we de zaken voor elkaar hebben: een bevestiging. Je kunt nooit helemaal uitsluiten dat er een incident plaatsvindt. Maar mocht er iets gebeuren, technisch of mensgericht, dan hebben we er alles aan gedaan om dat te voorkomen. Ik vind het een goede zaak dat het Keurmerk Veilig & Schoon er is. Naast zwembaden, zou het ook goed passen voor binnen- en buitensport. Ik hoop dat dit in de toekomst mogelijk is.” Josan Zoetemelk, manager van Sport – en Recreatiecomplex De Wasbeek in Sassenheim beaamt dit: “Het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon is voor ons een stukje erkenning zodat we weten dat we de zaken goed op orde hebben. Belangrijk is ook dat het op orde blijft, omdat de keuring jaarlijks terugkomt. En naar buiten toe kunnen we aan klanten laten zien dat we op de goede weg zitten en goed bezig zijn.” Zwembad De Wasbeek haalde het keurmerk in de categorie C: multifunctioneel zwembad.


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.Extra vlag?
In de webwinkel van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ zijn extra vlaggen te bestellen van het Keurmerk Veilig & Schoon, voor zwembaden die het keurmerk in bezit hebben. De lengte-vlag kost € 25,- per stuk.


advertentie

XS2 voor Zwembaden