15 oktober ZwembadBranche Dag

Minister vraagt aandacht voor veilige & schone zwembaden

Vrijdag 25 april heeft de minister een brief gestuurd aan de Tweede Kamer. Dit naar aanleiding van het algemeen Overleg Bouwregelgeving en brandveiligheid van afgelopen februari waar de brief van Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst over het TNO-rapport ‘Deskundigenrapport toepassing en inspectie van roestvaststaal in zwembaden’ op de agenda stond. Naar aanleiding hiervan heeft de minister toegezegd nogmaals in overleg te gaan met de zwembadbranche over het openbaar maken van de inspectierapporten en de suggestie om het keurmerk Veilig & Schoon een prominentere plek te geven bij zwembaden. Met als voorlopig resultaat een brief aan de Tweede Kamer.

De minister is van mening dat de veiligheid van een zwembad voor een bezoeker geen onderwerp van twijfel of aanleiding tot vragen mag zijn. “Een bezoeker moet er vanuit kunnen gaan dat een zwembad veilig is en voldoet aan alle regels. Het private instrument Keurmerk Veilig & Schoon leent zich er goed voor om bezoekers op een eenvoudige en laagdrempelige wijze te informeren over de veiligheid. Dat slechts 19 procent van de overdekte zwembaden dit keurmerk heeft en daarmee die transparantie biedt, vind ik weinig.” Minister Blok vindt het dan ook belangrijk dat de branche zich sterk zal gaan maken voor een verdere stijging van dit percentage. Waar nodig zal hij hierbij ondersteunen zodat het aantal zwembaden met een keurmerk verder wordt verhoogd.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.Lees hier de brief van minister Blok aan de Tweede Kamer.


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier