15 oktober ZwembadBranche Dag

Maarten van der Weijden zwemt tegen kanker: zwem jij mee?

Maarten van der Weijden is bij velen bekend als de gouden medaille winnaar van het open water zwemmen in Beijing. Wie kan zich niet zijn race herinneren waarin hij onder luide aanmoediging van Pieter van den Hoogenband in de laatste meters afkoerste op goud. Deze weg naar goud was voor Van der Weiden een lange weg. Na een lang ziekteproces heeft hij kanker overleefd en is zich volledig gaan richten op zwemmen, met als ultieme prestatie de gouden plak. Tegenwoordig zet hij zijn zwemtalent in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Zo mooi om te zien dat onze sport zo van betekenis kan zijn. En daar besteden wij natuurlijk graag aandacht aan.

Elfstedenzwemtocht

Gisteravond startte Maarten van der Weijden met een nieuwe wereldrecordpoging 24 uur zwemmen. Zo’n 24 uur zwemmen is al een prestatie op zich. Maar daarna traint hij ook nog 12 uur door voor de Elfstedenzwemtocht in augustus. Tijdens deze toch gaat hij in 2,5 dag 200 kilometer zwemmen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Bijna 200 km zwemmen langs 11 steden in Friesland. Een unieke prestatie en een uniek evenement, precies 10 jaar nadat hij een gouden medaille won op de Olympische Spelen in Beijing.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Meezwemmen

En natuurlijk wil hij hier ook vooral veel geld mee inzamelen. Dit kan door te doneren, als vrijwilliger mee te helpen aan dit event, maar ook door een stuk met hem mee te zwemmen. Meezwemmen kan in de elf Friese steden. In iedere stad heb je de mogelijkheid om 500 of 2000 meter met Maarten mee te zwemmen. En dat mag je iedere of in één stad. Dus zowel de geoefende zwemmen als de enthousiaste recreatiezwemmer is van harte welkom. Hoe geweldig zou het zijn om deze tocht met zoveel mogelijk mensen te maken? Voorwaarde voor deelname is dat je meehelpt met het ophalen van zoveel mogelijk geld, door jezelf te laten sponsoren.

En voor als het water buiten weer ontdooid is en warmer is, kun je hier nog wat tips lezen over zwemmen in het buitenwater.

Hoe werkt deelname?

Na inschrijving krijg je een actiepagina op www.11stedenzwemtocht.nl. Jouw motivatie om mee te zwemmen kan immers anderen overtuigen om jou te sponsoren! Dus zwem jij graag en zeker voor een goed doel? Zwem mee met Maarten en help hem zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Zodat het verhaal van Maarten waarin hij zijn ziekte heeft kunnen overwinnen geen bijzonder verhaal meer is, maar een verhaal voor iedere kankerpatiënt. Je kunt je al inschrijven en wie wil trainen kan alvast wat extra baantjes trekken in het zwembad.


advertentie

XS2 voor Zwembaden