Leesvoer voor de zomer: Inspiratie

Nog even en de zomervakantie begint weer. Een heerlijk moment om even op adem te komen. Om vaak ook even datgene te doen waar het in de hectiek van alledag niet van komt. Lezen staat bij mij hoog op het lijstje. Vooral omdat dit één van de eerste dingen is die in de drukte helaas komt te vervallen. Geldt dit ook voor jou, maar is het nog even de vraag wat je dan écht moet lezen? Wij hebben een aantal lijstjes gemaakt. Bij deze een aantal tips voor boeken gewoon ter inspiratie, niet met een specifiek onderwerp. Voor nu veel leesplezier. En natuurlijk als jij nog andere tips hebt? Laat het ons weten!

Omringd door idioten – Thomas Erikson

Drijft je collega je tot waanzin met zijn overdreven liefde voor details? Erger je je aan de iets te dominante zwemouder? Kun je niet helemaal overweg met de leiderschapsstijl van je manager? Sommige mensen beweren dat zij omringd worden door ‘idioten’. Zij begrijpen hun collega’s, klanten of familie niet, hoe ze ook hun best doen. Kansloos? Niet als het aan Thomas Erikson ligt. Met meer inzicht in het gedrag van de ander én dat van jezelf, kun je beter met de ander communiceren. Hoe? Door het aanduiden van gedragsstijlen met kleuren waardoor je beter in staat bent om je collega’s, zwemouders en klanten, maar ook familie en vrienden beter te begrijpen.


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Cool, wat wij kunnen leren van de Scandinaviers – Gert-Jan Hospers, Martin Vos en Marco Krijnsen

We schreven al eerder een blog over het Deense Hygge en het Zweedse Lagom, de ‘Scandinavian way of life’. Steeds meer mensen vragen zich af waarom Scandinaviërs het zo goed doen op het werk en in hun privé. Vaak gaat het om simpele oplossingen voor ingewikkelde problemen – waar wij weer veel van kunnen leren. Gert-Jan Hospers, Martin Vos en Marco Krijnsen zijn op ontdekkingstocht gegaan naar het geheim van Scandinavië en hebben de mooiste ontmoetingen en ervaringen vastgelegd. In hun boek lees je waarom Noren zo zuinig zijn, Zweedse bazen niets te zeggen hebben en Finnen zwijgen tot kunst hebben verheven.

Filosofie voor een weergaloos leven – Lammert Kamphuis

Steeds meer mensen proberen het recept voor geluk te vinden. Een zoektocht waar filosofen zich al heel lang mee bezighouden. Gelukkig maar, want zij kunnen je enorm helpen. Reden dat Lammert Kamphuis ze even op een rij heeft gezet. Zo helpt Epicurus om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook laat hij zien hoe André Hazes je uitdaagt om vrijer te worden. Dit alles op een wijze die niet onbegrijpelijk en hoogdravend is. Dus mocht je nog denken dat dit te zware kost is voor op vakantie, laat je verrassen met dit boek waarin oude én hedendaagse denkers worden vertaald naar de hedendaagse praktijk.

L.I.V.E. – Jan van Setten

Het nieuwste boek van Jan van Setten mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Met zijn enthousiasme prikkelt van Setten je om de hoofdrol te spelen in je eigen leven. Hoe? Door het (her)ontdekken van de mentale natuurwetten die eigenlijk gewoon voor het grijpen liggen. Om zo eruit e halen wat erin zit en je leven een stuk lichter te maken. Want we kunnen er heel moeilijk over doen, maar hoe je het ook wendt of keert: leven is verwarrend eenvoudig. Misschien heb je dit al eens eerder gelezen, maar nu wordt je eigen groeimindset op scherp gezet door het stimuleren van actie in de geest (anders denken) als op je gedrag (anders handelen). Zowel privé en zakelijk.

Gezondheid, liefde, vrijheid – Joseph Oubelkas

Joseph Oubelkas is een succesvol IT-ingenieur totdat zijn leven op 24-jarige leeftijd op een dag een bizarre wending neemt en hij jarenlang onterecht gevangen zit in Marokko. Dit verhaal deelt hij in zijn boek ‘400 brieven van mijn moeder’. ‘Gezondheid, Liefde, Vrijheid’ is het vervolg op dit verhaal. Eenmaal weer terug in Nederland worstelt Oubelkas met de vrije, maar sceptische wereld. Hij houdt zich staande en ondanks alle veranderingen, tegenslagen en onzekerheden probeert hij langzaam maar zeker weer een succesvol en gelukkig leven op te bouwen. Een boek dat je weer even dankbaar maakt voor alles wat je wél hebt.

Het vakantieboek voor professionals en managers

En last but not least, Het vakantieboek voor professionals en managers. Ook dit jaar is er weer een vakantieboek verschenen. Wederom een boek vol inspiratie om jezelf en je omgeving onder de loep te nemen en je skills, kennis en technieken te verbeteren. Want wie veel leert en openstaat voor nieuwe kennis en ontwikkelingen, maakt zijn wereld groter en leuker. En, met het ‘Vakantieboek voor professionals en managers’ kun je niet alleen veel leren, maar ook lekker bijlezen, ontspannen en opladen. Met tests, columns, inspirerende quotes én doedingen ben je meteen weer helemaal bij over alles dat je als professional niet had mogen missen dit jaar.


advertentie

VDH Watertechnology