11 oktober - ZwembadBranche Dag

Lees alles over het ZwembadBranche Congres in ZBB #67

Wil jij weten welke sprekers op het programma staan en welke workshops je kunt volgen? Vandaag ligt ZwembadBranche #67 in de bus, en hier staat alles in over het ZwembadBranche Congres. Benieuwd wat er verder nog in deze editie staat? Lees hier welke artikelen je onder meer kunt lezen. Ontvang jij ZwembadBranche nog niet, maar wil je ook graag ZwembadBranche offline lezen? Meld je vandaag nog aan voor een gratis abonnement en ontvang ZwembadBranche voortaan in je brievenbus.

ZwembadBranche Congres

Maarten van der Weijden, Milo Berlijn en Lammert Kamphuis: wat hebben zij gemeen? Zij zorgen alledrie voor een inspirerend programma op 27 maart, laten je even stilstaan bij trends en ontwikkelingen en verrassen je met nieuwe inzichten. En natuurlijk zijn er weer diverse workshop en heel veel collega’s om even bij te praten. Meer weten? In ZBB #67 lees je hier alles over.

Energiebesparen: de meldingsplicht

Het klimaat is de laatste tijd een hot thema. De aarde warmt op en de uitstoot van CO2 moet worden beperkt. Zwembaden zijn al jaren verplicht om alle energiebesparende maatregelen te nemen die binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden (art.2.15 Activiteitenbesluit). Maar per 1 juli 2019 gaat ook een informatieplicht gelden. Wat betekent dit voor de zwembranche?

AFM Filtratie

Het is het ideale plaatje voor elke zwembadexploitant: optimale waterkwaliteit tegen zo laag mogelijke verbruikskosten. Roy Peeters zet de voordelen van AFM filtratie op een rijtje. Natuurlijk heeft hij een commerciële pet op. Maar de commerciële potentie is niet het belangrijkste oogpunt. Waar het hem wel om te doen is: zwembadomgevingen gezonder, milieuvriendelijker en goedkoper maken.

En meer…

Veel meer. Zo kun je lezen dat SwimFun winnaar is van Ranking de pools, hoe belangrijk het is om inzicht te hebben in Breinvoorkeuren, vroegen we zwembaden hoe zij omgaan met het concept bewuste horeca, blikken we terug op het ONK IJszwemmen en het feestweekend van ZwembadBranche Award winnaar zwembad Merwestein. En natuurljk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.
VDH Watertechnology