Jacco Verhaeren geeft startsein SuperSpetters

Jacco Verhaeren overhandigt SuperSpetters zwemboek
Jacco Verhaeren opende deze week het eerste zwemlesseizoen van SuperSpetters bij zwemvereniging TRB-RES in Tilburg. Na de introductie in april hebben inmiddels 20 organisaties voor de nieuwe zwemlesmethode gekozen en starten ruim 1500 kinderen. Met deze methode wil de KNZB kinderen sneller leren zwemmen en met meer plezier. Ze zijn binnen een schooljaar zwemvaardig en krijgen het KNZB zwemdiploma.

Jacco Verhaeren gaf symbolisch het startsein bij zwemvereniging TRB-RES in zwembad Drieburcht in Tilburg en overhandigde het SuperSpetters zwemboek aan de voorzitter van TRB-RES, Hok San Tjioe. ‘Het is fantastisch te zien hoeveel plezier deze kinderen hebben en hoe ze met de badmuts en de bril op makkelijker leren zwemmen”, zegt Verhaeren. De vereniging TRB-RES in Tilburg gaat helemaal over op de nieuwe methode. “We vinden het belangrijk de kwaliteit van zwemlessen te borgen. Met SuperSpetters is dat mogelijk. Wij geloven in het eerst aanleren van de borstcrawl en het gebruik van de bril en flippers. We geven zwemles in 3 zwembaden in Tilburg en gaan helemaal over op de KNZB methode, in totaal starten 75 kinderen”, aldus voorzitter Hok San Tjioe.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Na de introductie van de nieuwe zwemlesmethode in april hebben inmiddels 20 organisaties -zowel zwemverenigingen, zwemscholen als zwembaden- voor de methode gekozen. Jan Kossen, algemeen directeur van de KNZB, is tevreden over het aantal organisaties dat aan de slag gaat. ”De reacties op de methode zijn positief en we zijn blij met de diversiteit aan organisaties die starten met onze methode. De kwaliteit van de zwemles staat voorop, dus besteden we samen met de organisaties veel tijd aan de voorbereiding van de lessen en de bijscholing van de zweminstructeurs. Door de zomervakantie is nog niet iedereen klaar om te starten, maar tussen nu en de herfstvakantie gaat dat zeker gebeuren. We zijn nog steeds in gesprek met veel organisaties, dus we verwachten zeker dat het aantal kinderen dit jaar verder zal toenemen.”
 
 
 
header-sept
 


advertentie

XS2 voor Zwembaden