In stappen weer open: stap 2 zwembaden

Zoals verwacht nog geen versoepelingen. Wel is er zicht gegeven op het heropenen van de samenleving. In stappen gaan we terug naar ‘normaal’. Waarbij stap 2 een versoepeling betekent voor de sport en daarmee ook voor de zwembranche: de binnenzwembaden mogen dan open. Wel met de kanttekening dat de derde golf onder controle is en dan niet meer voor problemen zorgt in de ziekenhuizen. Dit alles onder voorbehoud van tegenvallers, denk aan het minder leveren van vaccinaties. En zoals wij inmiddels zeker weten, is niks zeker. Maar als het gaat zoals nu verwacht -en dat zou ook eens fijn zijn- zouden de zwembaden in mei weer open mogen.

28 april | stap 1

In de eerste stap in het openingsplan gaan de terrassen en winkels open onder voorwaarden, vervalt de avondklok en mag iemand 2 mensen thuis ontvangen in plaats van 1. Dit kan op z’n vroegst 28 april en alleen als het aantal ziekenhuisopnames van mensen met corona duidelijk afneemt. Op 20 april wordt bekend of deze stap op 28 april gezet kan worden.

11 mei | stap 2: zwembaden open

Op z’n vroegst wordt 11 mei -klinkt overigens als een deja-vu…- de tweede stap in het openingsplan gezet. Dan kan er bijvoorbeeld weer meer als het gaat om sporten, zoals het openen van de zwembaden. Of 11 mei de binnenzwembaden weer open mogen, wordt 3 mei besloten. Daarna zal ook bekend worden gemaakt worden wat er precies gaat veranderen en onder welke voorwaarden. Deze voorwaarden zullen per volgeden stap worden verruimd, met in stap 5 binnensporten voor iedereen.

26 mei | stap 4

Daarna volgt de derde stap waarin nog meer binnen mag, zoals het onder voorwaarden openen van restaurants, bioscopen en musea. Hiervoor geldt dan nog wel een maximaal aantal gasten of bezoekers. In de stappen die volgen, wordt dit aantal verhoogd.

7 juli | stap 5

Onder voorwaarden toestaan evenementen en verruimen andere voorwaarden van locaties die al zijn toegestaan.

Half augustus | laatste stap

De laatste stap die wordt genoemd is stap 6: terugkeer naar normaal. Die staat in het plan in de eerste helft van augustus. Maar gezien alle voorbehouden die worden gemaakt, is dit nog wel heel spannend of het reëel is. Deze stap is volledig afhankelijk van hoe de pandemie en de vaccinatie verloopt.

Lees hier meer informatie over het openingsplan

Splash Software