23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Heb jij ZBB #58 al gelezen?

Vandaag ligt ZwembadBranche #58 in de bus, benieuwd wat erin staat? Bij deze een sneak preview.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Licentie Zwem-ABC: wie is er al klaar voor 2018?

De deadline voor het behalen van de licentie Zwem-ABC is 1 januari 2018. De invoering hiervan ging destijds niet zonder slag of stoot. Inmiddels is de rust teruggekeerd, maar wat betekent deze stilte? Wij vroegen het onze lezers, daarnaast vroegen we een aantal spelers uit de branche naar hun visie op de licentie.

Red jezelf, red je vriendje

In de gemeente Heusden is het schoolzwemmen wegbezuinigd. Maar sinds 2015 is er voor alle kinderen van groep 7 ‘Red jezelf, red je vriendje’ waardoor kinderen toch nog onder schooltijd kunnen zwemmen. Anjo van Hemert (zwembad Die Heygrave): ‘het geeft inzicht in de zwemvaardigheid van kinderen, maar bovenal laat het kinderen zien hoe leuk zwemmen is’.

‘Als het team goed draait, draai ik ook goed’

Het begon met een parttimebaan in het zwembad, maar inmiddels is Walther Schut bedrijfsleider bij Sportcentrum West Rotterdam. Schut is echt een people manager, het eerste wat hij doet als hij op zijn werk komt is een ronde lopen over de werkvloer en de medewerkers begroeten. ‘Het zijn vaak de kleine dingen die het verschil maken.’

En meer…

veel meer zoals een benchmark voor zwembaden, EasySwim zwemdiploma leert kinderen zwemmen vanuit de beleving van een kind en de gevolgen voor de zwembranche door wijzigingen in de arbeidsomstandighedenwet.

Wil je ZwembadBranche volgende keer ook offline kunnen lezen, meld je dan aan voor een gratis abonnement.


advertentie

Dewi Online