‘Fifty fitters’ socialisen in het zwembad

Elke week kunnen 50 plussers ontspannen zwemmen tijdens de Fifty-Fit lessen in zwembad Waardergolf in Heerhugowaard. Het is bedoeld voor oudere mensen om in beweging te blijven, maar het heeft zeker ook een sociaal aspect. “Er worden onderling veel contacten opgebouwd, men gaat zelfs met elkaar uit eten naar één van onze wijkcentra.”


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij de bouw of renovatie van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Eigen niveau

Elke maandagochtend, donderdagmiddag en de vrijdagochtend worden Fifty-Fit lessen gegeven door gediplomeerde zwemonderwijzers in het doelgroepenbad. Zij laten gevarieerde bewegingen in het water uitvoeren op het eigen niveau van de deelnemers met en zonder hulpmiddelen. Per jaar nemen ruim 14.000 ouderen tussen de 60 en 80 jaar deel. “Hiermee maken de Fifty-Fit lessen een belangrijk onderdeel uit van de doelgroepactiviteiten van zwembad Waardegolf”, aldus Henk Blok van Waardegolf.

Socialisen

De lessen bestaan uit lesblokken van een uur. Hierbij wordt het eerste half uur les gegeven, deze oefeningen zijn gericht op het langer zelfstandig blijven wonen. Het tweede half uur kunnen de deelnemers koffie gaan drinken. Dit halfuurtje wordt vooral gebruikt om te socialisen. Er worden hierdoor veel contacten opgebouwd en worden er ook verjaardagkaarten naar elkaar verstuurd. Een aantal ouderen gaan zelfs met elkaar uit eten naar één van onze wijkcentra die ook onder de exploitatie van Heerhugowaard Sport vallen. “Naast het feit dat het goed is voor de fysieke gezondheid is het dus ook zeker goed voor de mentale gezondheid. En doordat men niet allen elkaar ontmoet na het zwemmen, maar men daarnaast ook contact zoekt met elkaar kun je dus spreken van een mooie kruisbestuiving als resultaat van een half uurtje zwemmen.”

Fitness

Daarnaast kunnen ouderen gebruikmaken van en fitnessruimte, welliswaar beperkt maar men kan er onder begeleiding van een CIOS medewerker sporten. “Ook hiervan wordt veel gebruik gemaakt. Ikzelf denk dat het onder meer komt doordat je per keer mag afrekenen, je zit dus nergens aan vast. Daarnaast wordt men persoonlijk begeleid, zeker op die leeftijd is deskundig advies belangrijk om goed te bewegen.

Wil jij ook iets meer vertellen over activiteiten of evenementen in jouw zwembad?
Laat het ons weten via info@zwembadbranche.nl


advertentie

VDH Watertechnology