23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Facebook sjablonen, wat kun je ermee?

Heb je een Facebookpagina voor je bedrijf, merk of organisatie? Dan heb je ongetwijfeld gehoord van Facebook over de implementatie van nieuwe sjablonen. Facebook heeft namelijk een aanpassingen gedaan met de sjablonen. Heel simpel gezegd is een Facebook sjabloon de layout van je Facebook Pagina. Door de juiste layout te kiezen kun je jouw Facebookpagina zo inrichten dat hij optimaal aansluit op jouw bedrijf en de doelstellingen. Een verandering van sjabloon heeft invloed op de layout van je bedrijfspagina, met name op de positie van de call-to-action buttons en tabbladen.

Wat is er veranderd?

Tabs zijn tabbladen die onder de omslagfoto van jouw bedrijfspagina staan. Ze maken het bezoekers van jouw pagina gemakkelijk om naar de juiste informatie te navigeren. Call-to-Action Buttons zijn de knoppen onder de omslagfoto van jouw bedrijfspagina waarmee bezoekers bijvoorbeeld de mogelijkheid krijgen om jouw website te bezoeken of om contact met je op te nemen. Je kunt nu kiezen uit de volgende sjablonen: standaard, diensten, onderneming, locaties, films, non-profit organisaties, politici, restaurants en cafés, winkelen, videopagina. Via deze link kun je het sjabloon wijzigen.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.Sjablonen facebook

De verschillen lijken niet zo heel groot, maar ze zijn er wel degelijk. Bij het kiezen van een (nieuw) sjabloon is het dus zaak om rekening te houden met jouw doelstellingen en de behoefte van jouw doelgroep. Een webshop heeft nou eenmaal een andere doelgroep dan een restaurant. Facebook geeft je de mogelijkheid om jouw bedrijfspagina volledig toe te spitsen op jouw product, doelgroep en doelstellingen.

Wat als je van nog niets wist?

Geen reden tot paniek. Facebook heeft een sjabloon voor je uitgekozen op basis van je huidige gegevens – je pagina blijft gewoon bestaan. Wel loop je de kans dat sommige informatie niet op de door jou gewenste plek wordt weergegeven, of dat sommige informatie niet meer in beeld is. Het is dus wel van belang om zo snel mogelijk je pagina te checken en te updaten. Je kunt overigens altijd een ander sjabloon uitkiezen, via de pagina instellingen.

Dit artikel is geschreven door de Social Media Monteur, heb je hulp nodig bij het optimaliseren of updaten van een bedrijfspagina met de nieuwe sjablonen? Neem gerust contact met hen op!