Extra compensatie zwembaden niet voor zwemscholen: houden zij het nog vol?

Vanavond weten wij meer, maar iedereen verwacht dat de harde lockdown wordt verlengd. Het is nog niet verantwoord om te versoepelen, we moeten nog even een pas op de plaats maken. Gelukkig zijn er compensatieregelingen en wordt er gesproken over het beschikbaar stellen van extra geld voor deze regelingen. Maar sommige ondernemers kunnen hier helaas geen gebruik van maken. Daarbij wordt er gewerkt aan extra compensatie voor zwembaden, alleen net als bij de huurcompensatie geldt deze niet voor zwemscholen. Houden zij het nog vol en wie komt er nu op voor hun belangen? Wij vroegen het Jolanda Jongedijk (zwemschool Robbedoes), Sigrid Heijkans-Vroomen (zwemschool Goes) en Teun van Etten (WiZZ).

Huur betalen

Zes jaar geleden nam Jolanda Jongedijk zwemschool Robbedoes over. Het was een droom die uitkwam, maar als de zwembaden nog langer dichtblijven wordt het een nachtmerrie. “Deze harde lockdown zorgt bij mij voor veel stress.” Het grootste probleem voor Jolanda is de huur die zij moet betalen. “Ik ben voor het huren van twee zwembaden zo’n € 3.000 per maand kwijt en daarnaast heb ik natuurlijk nog andere kosten. Gelukkig heb ik geen personeelslasten, maar het wordt voor mij nu wel heel lastig om al mijn vaste lasten te kunnen blijven betalen.” In de eerste lockdown heeft Jolanda gelijk geprobeerd om samen met de verhuurders tot een oplossing te komen. “Het ene zwembad stond daar helaas niet open voor, maar het andere zwembad wilde uiteindelijk wel de lasten gezamenlijk dragen. Gelukkig konden de zwembaden via de gemeente Amsterdam de misgelopen huur terugvorderen. Hierdoor kreeg ik uiteindelijk mijn huur van maart, april en mei terug.” Maar nu wordt de huur niet gecompenseerd. “Er moet daarom snel iets gebeuren, want dit houd ik niet lang vol.”

Er wordt gesproken over uitbreiding en aanvullingen op het huidige steunpakket. Als hier meer informatie over is, laten wij het weten. Lees hier meer over het huidige steunpakket.

Geen NOW

Sigrid Heijkans-Vroomen heeft sinds 2018 haar eigen zwemschool in Goes. Om de eerste jaren flexibel te kunnen zijn, heeft zij personeel ingehuurd via een uitzendbureau. Maar nu zorgt dat juist voor problemen. “Ik heb een aantal medewerkers in dienst met een zogenaamd fase B contract, dit betekent dat zij een vast contract hebben. Omdat zij zijn ingehuurd via het uitzendbureau, staan zij niet bij mij op de loonlijst. Ik kan dus ook geen aanspraak maken op de NOW, maar het uitzendbureau wel. Alleen omdat ik de lonen moet doorbetalen, hebben zij geen omzetverlies en komen zij niet in aanmerking voor de NOW.” Daarnaast heeft Sigrid geprobeerd om TVL aan te vragen voor haar vaste lasten. “Hiervoor kom ik helaas ook niet in aanmerking omdat deze minder zijn dan de norm van de TVL. Maar tezamen met de personeelslasten zorgen deze wel voor financiële problemen.” Gelukkig heeft Sigrid de afgelopen jaren een buffer opgebouwd, maar die is uiteraard niet onuitputtelijk. “Als dit nog drie maanden doorgaat, is het einde verhaal.”

Zwembranche als één geheel

Er komt extra compensatie voor zwembaden. Maar net als bij de huurcompensatie is ook deze regeling niet voor zwemscholen. Teun van Etten (Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen) betreurt dit omdat ook de zwemscholen van groot belang zijn voor onze branche, reden ook dat dit bij de WiZZ hoog op de agenda staat. “Als ‘Samenwerkenden Partijen’ wijzen wij de overheid er ook steeds op de zwembranche als één geheel van zwembaden én zwemscholen te zien.” Helaas gelden de genoemde compensaties niet voor de gehele branche en Teun verwacht ook niet dat dit zal veranderen. “Maar wij hebben er in Den Haag wel voor gepleit om bewegingsonderwijs gelijk te trekken met het zwemonderwijs. Als de basisscholen dan weer open mogen, mag er ook weer zwemles worden gegeven.” Het ministerie heeft hierover nog geen uitspraak gedaan, maar Teun benadrukt dat zij er wel mee bezig zijn. “Het zwemonderwijs is in het belang van het kind én in het belang van de gehele branche. Het zou dus fijn zijn als hier gehoor aan wordt gegeven.”

Ben jij werkzaam in de zwembranche en wil je ons magazine ontvangen? Meld je dan hier aan voor een gratis abonnement.