De favoriete podcasts van Minette Lommers

Nu de zomer eraan komt heb jij misschien een vakantie gepland. Of je nu weggaat of het gezellig gaat maken in de achtertuin, het is even tijd voor ontspanning. Tijd voor datgene waar je steeds maar niet aan toekomt. Maar wel zo graag zou willen doen. Zoals een podcast luisteren? Minette Lommers van Den Ekkerman luistert ook graag podcasts. In deze blog legt zij je uit waarom en geeft zij haar top 7. Dus wil jij nog tips nodig voor een lekker middagje in je hangmat of aan het strand? Hiermee vermaak jij je wel!

Podcast

Een medium om jezelf te ontwikkelen en interessante onderwerpen op een plezierige manier tot je te nemen is een podcast. Een tijd geleden schreef ik dat ik min of meer ‘verslaafd’ ben geraakt aan de podcast. Het is ook weer iets van deze tijd wat enorm in ontwikkeling is. Het voordeel is dat je ze kunt luisteren wanneer je wil. Ik doe dat bijvoorbeeld: tijdens het uitlaten van de hond, tijdens mijn wandeling naar het zwembad (aangezien we nu niet kunnen zwemmen, moet ik mijn dagelijkse beweging ergens vandaan halen) en ook tijdens het strijken. En je kunt natuurlijk ook gewoon op de bank of aan tafel gaan zitten luisteren. Ik probeer het altijd een beetje te combineren, mede ook omdat ik weinig heb met het zitten op de bank. Wellicht dat er ook mensen zijn die een podcast luisteren tijdens het sporten, maar dan heb ik altijd heerlijk opzwepende muziek op staan.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Top 7

De volgende vraag is natuurlijk: welke podcast luister je dan zoal? Ik zal hier een top 7 van mijn favoriete podcasts beschrijven. De meesten hiervan zijn werk-gerelateerd zijn, ik wil er namelijk wel iets van kunnen leren. Ik noteer ze in willekeurige volgorde.

 • De Omdenken podcast
  Een podcast met Berthold Gunster. Ik ben sowieso al een favoriet van het Omdenken, dus deze kon op mijn lijstje uiteraard niet ontbreken. In gesprekken met gewone burgers heeft hij het over alledaagse zaken. Hoe meer podcasts je luistert, hoe meer patronen dat je gaat herkennen en ontdekken. Op een gegeven moment kun je zelf al een soort ‘diagnose’ stellen voor het probleem van de bevraagde persoon. Tevens is het allemaal luchtig en met een vleugje humor opgenomen en krijg je regelmatig een podcast over hoe het de mensen na de podcast is vergaan. Voor een stukje persoonlijke ontwikkeling en een kijk op ‘problemen’ is deze zeer de moeite waard.
 • Mark Tuitert podcast: Drive
  In deze podcast gaat Mark Tuitert met verschillende gasten op zoek naar wat mensen drijft, waar hebben ze passie voor en waarom? Een zeer gevarieerd aanbod op verschillend gebied, maar uiteraard veel gerelateerd aan sport en bewegen. Het zijn prettige gesprekken en ze zijn goed te volgen. Ook deze kun je luisteren voor een stukje persoonlijke ontwikkeling, maar ook om eens een kijkje te nemen in de keuken van verschillende sporten. Mijn favorieten van deze zijn toch wel nummer 22: Prof. Hanno Pijl. Als je je levensstijl aan wilt passen is deze podcast een must! En uiteraard ook nummer 26 met Prof. Erik Scherder (sowieso een favoriet van mij).
 • De Ben Tiggelaar Podcast
  Ben Tiggelaar is een schrijver van verschillende boeken (vaak hoog in de top 10 van management boeken), spreker en gedragswetenschapper. In zijn podcast interviewt hij zeer uiteenlopende mensen. Hij stelt zeer goede vragen en heeft inspirerende gasten. Het gaat vaak over persoonlijk leiderschap en effectief werkgedrag. Het leuke aan zijn podcast is dat hij op het einde aan zijn gasten vraagt wat hun tips zijn voor anderen: wat moet een ander lezen, luisteren, kijken, volgen. Op deze manier word je doorgestuurd naar andere zeer interessante onderwerpen, boeken, youtube filmpjes en podcasts. Ik heb ze intussen allemaal geluisterd!
 • Over Spreken Gesproken met Glenn Vergoossen
  Dit is één van mijn favoriete podcasts. Let wel op: de gesprekken duren vaak meer dan een uur. Dat lijkt in het begin heel lang, maar als je eenmaal in het verhaal zit, wil je eigenlijk alleen nog maar langer blijven luisteren. In deze podcast ontvangt Glenn Vergoossen alle bekende (en ook minder bekende) sprekers van Nederland. Kwetsbare en mooie gesprekken met naast vele praktische tips ook genoeg tijd en ruimte voor diepgang en inspirerende anekdotes. Mijn favorieten zijn de gesprekken met Jos Burgers, Jan van Zetten en Remco Claessen. Maar eigenlijk moet je ze gewoon allemaal luisteren. Ook hier weer veel tips om mensen te gaan volgen en waar je gratis materiaal vandaan kunt toveren om zelf te groeien.
 • De 100% Inspiratie Podcast met Thijs Lindhout
  In deze podcast ga je op zoek naar het geheim achter geluk en succes. Dit doet hij met een gezonde dosis energie en humor. Als ik zijn stem hoor, word ik meestal al vrolijk. Buiten al deze vrolijkheid om gaan veel gesprekken ook echt over serieuze zaken en zit er veel diepgang in. Ook hij heeft al veel bekende sprekers over de vloer gehad en timmert hij momenteel heel hard aan de weg. Buiten deze podcast om staat hij in theaters met de 100% inspiratie show. Die zijn binnen zeer korte tijd volledig uitverkocht. Dit zegt genoeg, gewoon gaan luisteren dus. Er staan al heel veel afleveringen op zijn podcast, dus keuze genoeg. Er is altijd wel iets bij wat je zal interesseren.
 • Over Klanten Gesproken met Sydney Brouwer
  Wil je meer leren over klantgerichtheid en klantbeleving? Dan kun je dat hier gaan doen. Ook voor zwembaden is dit altijd een belangrijk onderdeel. Sydney Brouwer gaat in gesprek met andere experts en maakt het vaak heel praktisch toepasbaar voor iedereen. Mijn favoriete aflevering is nummer 74 met Tanja Schilthuizen. Maar er zijn er veel meer die ook heel interessant zijn. Vaak worden er veel voorbeelden vanuit de praktijk gegeven, waardoor het zeer gemakkelijk te volgen en toe te passen is.
 • De klantenpodcast met Jos Burgers en Danielle de Jonge
  In deze podcast wordt elke week een stelling gelanceerd waar dan over wordt gesproken. De energie tussen beide sprekers is altijd zeer goed. Zoals de naam het al zegt, gaat het dan vooral over eigentijdse klantgerichtheid met praktische tips, verfrissende inzichten en praktijkvoorbeelden die je helpen om de verwachtingen van jouw klanten te overtreffen. Prettig om naar te luisteren, maar heel eerlijk ben ik gewoon een grote fan van Jos Burgers.
 • Dit was mijn rijtje favorieten, ik hoop dat je hier iets aan hebt. Buiten deze om luister ik ook regelmatig naar Engelstalige podcast die vaak in het verband staan met de 7 Habits of highly effective people van Stephen Covey zoals ‘OnLeadership’. En natuurlijk ben ik ook zeer benieuwd naar de keuzes van anderen. De podcast wereld is hard aan het groeien en het is super fijn dat zoveel nuttige informatie gratis met je gedeeld wordt. Mocht je dus nog aanvullingen hebben op deze top 7, dan zou ik dat graag willen horen.

Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Heb jij ook een mooi verhaal uit de praktijk dat je graag met je collega’s wilt delen? Mail naar info@zwembadbranche.nl


advertentie

Pomaz