Contact houden met je zwemfans: van een online cursus tot een quiz

Een leeg zwembad, hoe houd je dan contact met al je zwemfans? Zonder water kun je natuurlijk niks. Of toch wel? Wij zien veel leuke en mooie initiatieven voorbij komen. Ook zwembad Den Ekkerman heeft een aantal activiteiten bedacht waar je het water niet voor nodig hebt. Van een beweegfilmpje tot een quiz, Minette Lommers licht ze toe in haar blog.

Bellen

We hebben meteen alle ouders van onze zwemles kinderen gebeld. Aangezien we nog wat extra weken erbij hebben gekregen, kunnen we nu ook al onze andere klanten gaan bellen. Onze beweeglessers, baby/peuter/kleuter ouders, maar ook de mensen die bij ons een abonnement hebben of een passepartout. Op deze manier onderhouden we onze contacten en voor de klant is het soms even een fijne onderbreking van een saaie dag.

Beweegfilmpjes

Elke week plaatsen we een beweegfilmpje. Deze worden vervolgens ook doorgestuurd naar al onze beweeglessers om iedereen te stimuleren in beweging te blijven. Het voordeel is dat we de filmpjes zelf opnemen, dus zelf ook lekker fit blijven. We proberen elke week weer iets anders te doen, zodat het niet saai wordt. De ene keer is het een pittige les, de volgende keer gebruiken we rare materialen en een andere keer is het voor een specifieke doelgroep. Maar ook bij die laatste: alle oefeningen zijn op elk niveau mee te doen. Wellicht een stok achter de deur om toch iets te doen, ook al kan dat nu niet in het water. In het water bewegen is natuurlijk veel fijner, maar we moeten het hier nu even mee doen. Wij gaan zelfs live een les geven via YouTube.

Lees ook: Jouw vragen en ervaringen delen met collega’s? Word lid van onze Facebookgroep

Oki en Doki

Speciaal voor de kinderen van de zwemles zijn Oki en Doki contact gaan zoeken met een lerares van de basisschool. Zij willen namelijk de kinderen stimuleren om thuis te oefenen voor de zwemles, uiteraard zonder dat de schoolprestaties hieronder lijden. Dus wat hebben ze gedaan? Ze hebben de zwemles gecombineerd met opdrachten voor school. Deze week is het eerste filmpje online gekomen en ze gaan proberen om elke week 1 of 2 filmpjes op deze manier te maken. De lerares was zo enthousiast over het eerste filmpje dat ze het aan haar kinderen in de klas laat zien! Een echte win-win-situatie.

Quizzzz

Jawel, ook wij zijn bezig met een echte Den Ekkerman Quiz! Eén van onze collega’s heeft het helemaal voor elkaar gekregen: een live verbinding via YouTube waarin we kunnen presenteren en gelijk ook de quiz kunnen laten zien. Dus niet allemaal op zoom of teams, gewoon een link van YouTube en dan kan iedereen live meespelen. Uiteraard krijgen al onze vaste klanten binnenkort via de mail een uitnodiging en delen we het op social media. Wie is geabonneerd op ons YouTube kanaal krijgt vanzelf een melding dat we live zijn. Uiteraard zijn er leuke prijsjes te winnen voor de nummers 1, 2 en 3. Je kunt dit individueel doen, maar ook met het hele gezin thuis.

Borstcrawl cursus

Wij gaan online een bijeenkomst organiseren om de techniek van de borstcrawl uit te leggen. Hoe je nu echt de borstcrawl moet zwemmen, hoe je het steeds langer vol houdt, hoe je met je armen en benen moet bewegen om effectief vooruit te komen, alles komt aan bod. Helemaal gratis en voor niets. De cursus wordt gegeven door onze specialist Angela van den Bogaert die vroeger op hoog niveau heeft gezwommen en onze borstcrawl trainingen aan het bad altijd verzorgt.

Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Heb jij ook een mooi verhaal uit de praktijk dat je graag met je collega’s wilt delen? Mail naar info@zwembadbranche.nl
Sera Dataduiker