23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Bundeling krachten leidt tot meer kennis voor zwembranche

Het W.J.H. Mulier Instituut en het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ gaan structureel samenwerken in het verzamelen, beheren en verspreiden van kennis over zwemmen. Gezamenlijk stellen beide partijen de komende tijd een kennisagenda op voor de zwembranche om zwemonderzoek en zwempraktijk goed op elkaar af te stemmen. Concrete samenwerking is er reeds in de vorm van de zwemmonitor, een groot onderzoek dat het W.J.H. Mulier Instituut uitvoert in opdracht van de Vereniging Sport en Gemeenten en waarbij het Nationaal Platform Zwembaden|NRZ zeer nauw bij betrokken is.

Tijdens de Week van het Zwemonderwijs tekenden Ronald ter Hoeven, directeur van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ en Koen Breedveld, directeur van het W.J.H. Mulier Instituut, officieel voor de samenwerking die beide instituten met elkaar zijn aangegaan.

Het Nationaal Platform Zwembaden|NRZ is erg blij met de samenwerking met het W.J.H. Mulier Instituut. ‘Wij zijn verheugd met de samenwerking. Het W.J.H. Mulier Instituut is een hoog aangeschreven partner op het gebied van onderzoek in de sport. Wij als het kennisinstituut in de zwemwereld willen graag dat onze branche een sterkere positie krijgt. Onderzoek en kennisverzameling is daarin essentieel’, aldus Ronald ter Hoeven, directeur van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ .


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Koen Breedveld, directeur van het W.J.H. Mulier Instituut, ziet ook belangrijke kansen in de samenwerking. ‘De samenwerking biedt ons goede mogelijkheden om dieper in te gaan op tal van vragen over de zwembranche. De kennis bij het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ , gecombineerd met onze onderzoekservaring, vormen daartoe een prima basis. Ik vind het erg verstandig dat het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ deze stap heeft gezet. Het past goed in het huidige het huidige tijdsbeeld waarin het steeds belangrijker wordt om strategisch te opereren en beleid te onderbouwen met kennis.’