Eerste paal voor hoofdzwembad aan Ossenkamp

De eerste paal van het nieuwe hoofdzwembad van Zwolle gaat volgende week vrijdag de grond in! En als alles volgens planning loopt zal het zwembad eind 2012 de deuren kunnen openen. Een zwembad dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft en zwemmen op maat biedt voor allerlei soorten doelgroepen. Wethouder Piek en de heer Hazen van Pellikaan Bouwbedrijf zullen samen het startsein voor de bouw geven.

Het nieuwe zwembad kent vele mogelijkheden. Zo krijgt het instructiebad een volledig beweegbare bodem en kan straks elk bassin afzonderlijk in gebruik worden genomen met elk hun eigen douche- en toiletruimten en kleedkamers. Er komen twee 25 meter -wedstrijdbaden, een apart peuterbad en een recreatiebad met onder andere een glijbaan, whirlpool, wildwaterkreek en klimmuur. Het zwembad zal zeer duurzaam worden. Op verzoek van de gemeente Zwolle heeft Pellikaan Bouwbedrijf met installateur Hellebrekers een extra pakket duurzaamheidsmaatregelen voorgesteld met betrekking tot energie- en waterbesparing, warmteopwekking en onderhoud. Met de doorvoering van dit pakket aan maatregelen wordt het nieuwe hoofdzwembad het meest duurzame zwembad dat op dit moment kan worden gerealiseerd.

Binnenkort start de aanbestedingsprocedure voor de exploitatie van het hoofdzwembad. SEZZ zal de gemeente ondersteunen bij de beoordeling van de door de gemeente opgestelde aanbestedingsdocumenten (de gunningleidraad) en bij de beoordeling van de inzendingen van de kandidaat-exploitanten. SEZZ heeft besloten niet mee te doen met de aanbesteding na goed overleg met de gemeente.


Ben jij op zoek naar een leverancier van LED verlichting voor in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Voor de duurzaamheidsmaatregelen heeft de gemeente van de provincie een subsidiebedrag toegekend gekregen van € 199.000,- Het resterende bedrag van € 745.500,- kan bekostigd worden uit het reeds door de raad beschikbaar gestelde krediet van € 23,1 miljoen. De kosten van de extra duurzaamheidsmaatregelen kunnen in 14,7 jaar worden terugverdiend.

(Weblog Zwolle)


advertentie

XS2 voor Zwembaden