Boys will be boys…

Boys will be boys...Steeds meer zwembaden kiezen ervoor om kinderen niet meer door te schuiven van badje naar badje maar om hen steeds bij dezelfde lesgever te laten zwemmen. Wanneer lesgevers gewend zijn om kinderen ‘door te sturen’ is het wel even wennen om kinderen steeds in dezelfde groep bij je te houden..
Voor en tijdens de overgang naar vaste lesgroepen zijn er wel wat hobbels te nemen. Goed overleg in het team en goede ondersteuning vanuit het management maken het wel makkelijker. Wat zijn dan de grootste veranderingen?

Wanneer je een groep kinderen mag begeleiden van nul tot diploma, sta je daar als lesgever anders in dan wanneer je steeds een andere groepje krijgt. Je leert ze beter kennen en weet wanneer je moet helpen bij een bepaald kind en wanneer je het kunt laten gaan. Toch zijn er ook wel aandachtspunten die in het begin als nadelig kunnen worden ervaren. Lees verder

Documentaire ‘De echte jongensfilm’ – In deze column verwijst Claartje Driessen naar de VPRO documentaire ‘De echte jongensfilm’, je kunt deze hier bekijken.


advertentie

Pomaz