Begin de ZwembadBranche Dag met een Technisch Ontbijt!

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt ook voor de ZwembadBranche Dag. Speciaal voor wie op de hoogte wil blijven van de technische ontwikkelingen organiseren wij een technisch ontbijt. Je begint – uiteraard – met een ontbijt en daarna volgen een aantal interessante lezingen. En nadat je weer bent bijgepraat, kun je de bedrijven op het beursplein van de ZwembadBranche Dag bezoeken. Ben jij dus een vroege vogel en wil je bijblijven met de ontwikkeling op het gebied van techniek?
Meld je dan vandaag nog aan voor het Technisch Ontbijt.

Programma

07.15 – 08.00 Inloop mét ontbijt
08.00 – 09.10 Lezingen

 • De nieuwe Bal Badinrichtingen – Chris van Veluwen (Sportfondsen Nederland) en Maarten Keuten (Hellebrekers / TU Delft)
  In juni heeft er een zogenaamde internetconsultatie plaatsgevonden waar betrokkenen kennis konden nemen en opmerkingen konden geven op de nieuwe Bal Badinrichtingen, formeel het Aanvullingsbesluit zwemmen of baden in waterbassins Omgevingswet. Maarten Keuten en Chris van Veluwen hebben een inhoudelijke reacties gegeven en zullen de hoofdlijnen en conclusies tijdens deze technische ontbijtsessie delen.
 • Elektriciteitsbesparing in zwembaden kan slecht zijn voor het milieu – Chris van Veluwen (Sportfondsen Nederland)
  Zwembaden worden overspoeld met duurzame en energiebesparende maatregelen zoals zonnecollectoren, het isoleren van afsluiters. Maar ook elektriciteitsbesparende maatregelen zoals LED verlichting en toeren geregelde motoren van pompen en ventilatoren zijn hot. Chris van Veluwen zal in zijn betoog toelichten waarom hij vindt dat hierbij vraagtekens geplaats moeten worden. Sterker nog, dat in het aantal gevallen besparingen zelfs slecht zijn voor ons milieu.
 • Ontwikkelingen waterbehandeling – Maarten Keuten (Hellebrekers / TU Delft)
  Waterbehandeling in zwembaden is al decennia lang hetzelfde. Haarvanger, pompje, zandfilter, doseerpompje… Blijft dit nog even zo, of gaat daar verandering in komen? In recent wetenschappelijke onderzoek zijn verschillende nieuwe technieken onderzocht. Tijdens deze presentatie worden de belangrijkste bevindingen van die onderzoeken gepresenteerd.

09.10-09.30 Pauze
09.30-10.15 Lezingen

 • Stand van zaken Legionella – Paul Blom (C-Mark)
  Zowel in het zwemwater als drinkwater komt de legionella besmetting nog steeds voor en de beheersmaatregelen vragen veel inzet en middelen van de zwemaccommodaties. Je mag verwachten dat we bijna 20 jaar na Bovenkarspel wel wat geleerd hebben, of toch niet…? Paul Blom neemt ons mee als visionair in de ontwikkelingen met betrekking tot legionella. Wat staat ons te wachten, worden de beheersmaatregelen nu nog intensiever of kan men een stap terug?
 • Diploma uitreiking cursisten Medewerker Technische Dienst (TD2)
  Op 20 juni werd het eerste landelijk examen voor Medewerker Technische Dienst (TD2) gehouden. Van de 32 kandidaten slaagden er 20, dat geeft maar weer aan dat zwembadtechniek toch best een moeilijk vak is wat je niet zo maar even onder knie hebt. Aansluitend op de ontbijtsessie wordt het examen kort toegelicht en worden de aanwezige geslaagde kandidaten in het zonnetje gezet.

Aanmelden

Het Technisch Ontbijt begint om 7.15 uur met ontbijt en duurt tot 10.15 uur. Na het Technisch Ontbijt kun je zo doorlopen naar het beursplein van de ZwembadBranche Dag.
Deelname kost € 50,00, dit is – uiteraard – inclusief ontbijt. Wie zich aanmeldt voor het Technisch Ontbijt, hoeft zich niet meer te registreren voor de ZwembadBranche Dag.

AANMELDEN TECHNISCHE ONTBIJTSESSIE – KLIK HIER –