11 oktober - ZwembadBranche Dag

AH sportactie: doe jij (weer) mee?

Of het nou baantjes trekken is, aquajoggen of FloatFit: het water is een ideale manier om te bewegen. Tenminste dat weten wij. Maar hiervan hebben wij nog niet iedereen overtuigd… Laten ervaren hoe leuk zwemmen is. Hoe fijn is dat? Gelukkig kan dat nu met de sportactie in september van Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden die is bedoeld om heel veel mensen de kans te bieden om de sport te ontdekken die bij hén past. (Spoiler alert: zwemmen natuurlijk!)

Sparen om te sporten

Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar weer de AH sportactie georganiseerd. En jij kunt als zwembad of zwemvereniging ook aan meedoen. Van 17 t/m 30 september 2018 kan heel Nederland weer sportcredits sparen bij de Albert Heijn tijdens de AH Sportactie. Met één spaarkaart mag de klant tot 25 november vijf keer gratis sporten bij verschillende deelnemende sportclubs naar keuze. Klanten kunnen meerdere spaarkaarten activeren, zowel voor zichzelf als voor anderen.

Meedoen

Iedere sportaanbieder met een KvK nummer kan meedoen door sportactiviteiten gratis aan te bieden waar mensen met een volle spaarkaart zich voor kunnen inschrijven. Je bepaalt daarbij zelf welke en hoeveel activiteiten dat zijn en hoeveel mensen zich per activiteit in kunnen schrijven. Van bestaande lessen open stellen tot nieuwe lessen voor een bepaalde doelgroep, alles is mogelijk. Het doel is om daarbij sporters te stimuleren om mee te doen zodat zij jouw sport goed kunnen leren kennen. Een unieke kans dus om de zwemsport heel lokaal te promoten en zo nieuwe klanten aan te trekken.

Wat moet je doen?

  1. Zorg dat iemand dit binnen jouw zwembad coördineert zodat je hier het optimale uit kunt halen.
  2. Meld je aan bij Albert Heijn via de website ‘AH Sportactie’.
  3. Zoek contact met de Albert Heijn winkel in jouw buurt. Je kunt de Albert Heijn-winkels zelf benaderen voor het promoten en aanbieden van jouw sport in of bij de winkel tijdens de AH Sportactie.
  4. Bedenk wie (speciale doelgroep of juist niet) je wanneer (daluren of juist niet) wilt ontvangen.
  5. Zorg voor een goede after sales, vraag om emailadressen om mensen na de actie te een aanbod te doen en hierna op de hoogte te houden.

Meer weten?

Dit zijn een aantal aandachtspunten in het kort, maar een goede aanpak is natuurlijk van groot belang. De KNZB heeft een aantal tips hiervoor op een rij gezet die heel handig zijn om te gebruiken. Voor meer informatie kun je ook kijken naar de AH campagne poster-sportactie, de Informatiebrief voor sportclubs of op de website ‘AH Sportactie’. Heb je nog vragen of kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met het Sport Supportteam. Je kunt mailen, maar ook meteen chatten.

Om mee te doen met de AH Sportactie 2018 kun je het zwembad hier aanmelden.
Pomaz