#accommodatiezaken

Dit is de meest gebruikte hashtag in mijn tweets van het afgelopen jaar. Ga ik het hier over hebben in mijn eerste column in ZwembadBranche? Moet ik het over sluiting van zwembaden hebben of over het belang van de zwemsport in het algemeen? Ik heb er toch even over moeten nadenken of ik wel de geschikte persoon ben om een column te schrijven in ZwembadBranche.

Wat betekent dat eigenlijk? Moet je kritisch zijn of moet je mensen uit de branche prikkelen met een mening over hoe het er voor staat of dat het anders kan? Moet ik lezers overtuigen van bepaalde gebeurtenissen of moet ik mijn ergernissen uiten over zaken waar ik het niet mee eens ben? Eigenlijk kan alles wel in een column, het levert altijd wel weer een discussie op. Niet iedereen hoeft het eens te zijn, er zijn altijd wel voor- en tegenstanders. Ik ben van mening dat ik namens de KNZB een uitgesproken mening heb over diverse zaken binnen de zwemsport en met name over het beheer en gebruik van accommodaties. Dus waarom niet! Ik wil deze column dan ook graag gebruiken om mijn mening te ventileren over allerlei #accommodatiezaken in het bijzonder en de #zwemsport in het algemeen. Alle reacties zijn dan ook van harte welkom!

Er is genoeg aan de hand binnen de zwembranche als het gaat om accommodatiezaken. Wat me opvalt is, dat gemeente met één of meerdere zwembaden die aan vernieuwing of vervanging toe zijn, nu wel heel makkelijk het slot op het hek gooien. Of het nu gaat om buitenbaden of binnenbaden, het belang van zwemwater voor de verschillende doelgroepen is te groot. Met z’n allen na schooltijd of in de vakantie op naar het zwembad. Handdoek en een fles drinken met aluminiumfolie eromheen in de tas, bal tussen ‘de stieken’ van je fiets en de hele dag lol hebben met je vriendjes. De buurman die al jaren zijn baantjes trekt op woensdagochtend met zijn zwemmaatjes voor zijn gezondheid. Wat te denken van al die leszwemmers die hun heil in een andere gemeenten moeten zoeken. Zwemverenigingen, reddingsbrigades, triathlon verenigingen, gehandicaptensport en duikclubs: worden zij de dupe van bezuinigingsmaatregelen van diverse gemeenten? Natuurlijk is het weer slecht geweest in de maanden juli en augustus voor de buitenbaden, maar in april was het prachtig weer en was er geen buitenbad open!


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Lees het hele artikel in ZwembadBranche #30


advertentie

Aquatickets