Aangescherpte maatregelen: wat betekent dit voor les-, diploma- en recreatiezwemmen?

Wat betekenen de maatregelen die in zijn gegaan per 29 september voor de zwembranche? De Samenwerkende partijen in de zwembranche hebben een bericht gestuurd over de impact op de zwembranche van de kabinetsmaatregelen. Gelukkig kunnen de zwembaden openblijven en kunnen we blijven zwemmen. Maar de nieuwe coronamaatregelen van de regering hebben voor de zwembranche wel een aantal consequenties. Op onderdelen zijn echter aanpassingen noodzakelijk. Hierbij de belangrijkste. Let wel! Raadpleeg jouw veiligheidsregio voor eventuele lokale afwijkingen.

Leszwemmen

Bij het leszwemmen is het niet langer toegestaan dat ouders/verzorgers de lessen als toeschouwer bezoeken. Voor zover er mogelijkheden zijn in andere ruimtes in het zwembad kunnen de ouders/verzorgers daar verblijven tijdens de lessen, met een maximum van 30 personen.

Diplomazwemmen

Ook het diplomazwemmen kan door ouders/verzorgers en/of grootouders helaas niet worden bijgewoond. Gelukkig kan het afzwemmen zelf wel doorgaan, zodat de diploma’s behaald kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op water-vrij.nl/organisaties. Als je andere vragen hebt mail naar communicatie@knzb.nl of bel 088-1348690.

Recreatiezwemmen

Recreatiezwembaden met time-slots kunnen worden aangemerkt als ‘doorstroomlocaties’. Met reservering op naam is hiermee een groter aantal zwemmers dan 30 per locatie mogelijk, ook tijdens het recreatief zwemmen.
Pomaz