Zwembaden Zeeland hebben toezicht op orde

De Zeeuwse zwembaden voldoen inmiddels allemaal aan de toezichteisen van de provincie Zeeland. Dat is vandaag bekend gemaakt. In de maanden mei en juni van dit jaar voerden inspecteurs van Provincie Zeeland gerichte controles uit op het uitoefenen van toezicht in zwembaden. De Zeeuwse openbare zwembaden en semi-openbare zwembaden met een bad dieper dan 1,40 meter zijn gecontroleerd. Vijf van de 25 gecontroleerde Zeeuwse zwembaden voldeden toen niet aan de toezichtseisen.

De overtredingen bestonden uit het niet aanwezig zijn van een toezichthouder met een geldig EHBO-diploma. Of het niet aanwezig zijn van een toezichthouder die in het bezit is van de vaardigheid reddend zwemmen. Of een combinatie van beide overtredingen. De inspecties vonden plaats naast de reguliere controles op veiligheid en waterkwaliteit. Voorafgaand aan de inspecties hebben houders van zwembaden een brief van de Provincie ontvangen met daarin de geldende toezichteisen.

De vijf zwembaden waar een overtreding werd geconstateerd kregen een zogeheten last onder dwangsom. Een last onder dwangsom heeft als doel dat een herhaling van de overtreding wordt voorkomen. Het ging om de zwembaden Scheldorado, Wissebad, Mytylschool de Sprienke, Julianabad gemeente Middelburg en Sportcentra Schouwen-Duiveland (Onderdak).


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.Inmiddels hebben de inspecteurs van de Provincie bij deze zwembaden hercontroles uitgevoerd. Bij deze hercontroles zijn geen overtredingen geconstateerd.

(HVZeeland.nl)


advertentie

Pomaz