15 oktober ZwembadBranche Dag

Zo overleef je de kerst- of nieuwjaarsborrel

Uit onderzoek blijkt dat mensen die een hechte vriendschap hebben met een collega meer betrokkenheid tonen op het werk, ze ervaren ook meer plezier in hun werk. Collega’s worden vaak niet alleen gewaardeerd om hun professionele bijdragen, maar ook om hun menselijkheid en begrip. Ze bieden een flexibiliteit die traditionele familiebanden soms missen, waardoor ze zich ontvouwen als een waardevol netwerk van steun en inspiratie. Herken jij dit? Dan kijk je vast ook uit naar de aankomende kerstborrel of nieuwjaarsreceptie. Of toch niet en zie je er evengoed toch een beetje tegenop? Dan hierbij een paar tips om deze te overleven.

Hoe overleef ik de kerstborrel? Zo!

Een kerst- of nieuwjaarsborrel is de ideale gelegenheid om buiten werktijd eens gezellig met je collega’s op te trekken. Voor de collega’s waar het goed mee klikt altijd gezellig, maar het is juist ook de ideale gelegenheid om die collega die je weinig spreekt -of waar je denkt niet zo’n klik mee te hebben- eens beter te leren kennen.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.  • Praat tijdens zo’n borrel juist eens met collega’s die je bijna nooit spreekt. Een kerstborrel is tenslotte vooral bedoeld om je collega’s beter te leren kennen. Praat dus ook niet alleen maar over die vervelende zwemouders, de uitdaging om de aquasport leuk te houden of die tieners die er elke discozwemmen een puinhoop van maken. Maar wel over vakanties, kinderen, hobby’s. En als de partners ook zijn uitgenodigd is het zeker ook leuk om zo eens kennis te maken met de partner van je collega.
  • Maak de gesprekken niet te ‘ingewikkeld’. Je manager tot in detail vertellen over je (mislukte) relaties of de lastige verstandhouding met de schoonfamilie lijkt niet zo’n goed idee.

Lees ook: Klagende collega’s? Mens-erger-je-niet en luister!

  • Begin ook niet over salarisverhoging of andere arbeidsvoorwaarden. Het is een feestje, je wilt er graag de stemming in houden. Ervaring leert dat het praten over deze onderwerpen vaak niet sfeerverhogend werkt.
  • En natuurlijk leuk voor later: de foto’s. Laat iemand wat foto’s maken. En dan niet met een smartphone, hoewel je hiermee prima foto’s kan maken, maar ouderwets met een echt fototoestel. Deze foto’s kunnen op een leuke manier in de nieuwsbrief worden verwerkt en het levert natuurlijk leuke plaatjes op voor de volgende feestelijke bijeenkomst.
  • Tot slot, iets ‘doen’ geeft altijd gezelligheid. Stel vooraf voor om een spelletje of een quiz te doen. Competitie verhoogt -meestal, helaas niet altijd- de sfeer. Het hoeft gelukkig niet duur of ingewikkeld te zijn. Op internet zie je veel voorbeelden, daarnaast kun je natuurlijk veel jatten van tv. Denk aan: ‘Jongens tegen de meisjes’, ‘Ik hou van Holland’ of een klassieker als ‘Hints’. En vergeet vooral niet om er een prijs aan te koppelen. Prijsuitreikingen zijn altijd populair, of ze nu grappig of serieus bedoeld zijn.


advertentie

Pomaz