Workshops ZwembadBranche Dag: zit jij hier volgende week tussen vakgenoten?

Nog een week en dan is het zover! Wij kijken er enorm naar uit om jou weer te zien: eindelijk weer samen. Maar eerst heb je nog de laatste workshops van ons tegoed. We lichten ze hieronder graag aan je toe. Wij zetten de komende week nu nog even de laatste puntjes op de i om er een geweldige dag van te maken. Heb jij je nog niet aangemeld? Doe dat dan vandaag nog en dan zit jij volgende hier week tussen jouw vakgenoten!

Met DiSCO van crisis naar kans

We hebben te maken met een opeenstapeling van uitdagingen die buiten proportioneel zijn en duren vanaf 2020. En zoals iedereen ook weet, we zijn er nog niet. Twee jaar geleden begonnen we met een coronacrisis en nu zitten we midden in een energiecrisis en een historisch hoge inflatie, terwijl het personeelstekort nog steeds nijpend is. Misschien zakt de moed je in de schoenen. Dat is ook heel begrijpelijk, maar het helpt niet om hierin te blijven hangen. Je moet zorgen dat je zelf weer de touwtjes in handen neemt. Want zoals Winston Churchill al zei: ‘Never waste a good crisis.’ Maar hoe zorg je ervoor dat je het ‘niet verloren laat gaan’? Claartje Driessen helpt je om van een crisis een kans te maken. Wil jij weten hoe je met een positieve mindset vertrouwen in de toekomst kan krijgen en anders naar de uitdagingen van nu kunt kijken? Aan de hand van de stappen van DiSCO laat Claartje zien dat er altijd hoop gloort aan de horizon. En dat klinkt dan toch alweer een stuk beter.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Krijg jij wat jij verdient?

Hoe wordt een functie gewaardeerd? De cao Zwembaden heeft daar afspraken over gemaakt, gebaseerd op een functiehandboek. In deze workshop kijkt FNV bestuurder Ingrid Koppelman met jou naar wat je daarvan terugziet in jouw contract en op jouw salarisstrook. Want waarom zit een zwemonderwijzer in schaal 4 bij het ene zwembad en in schaal 6 in het andere zwembad? En hoe kom je van die ene naar die andere schaal? Wat is een loopbaanpad in het zwembad? Iedereen verdient een goed salaris, maar zeker ook heldere ontwikkelafspraken over hoe je in een hogere schaal kunt komen. En dat begint bij een goede functieomschrijving waarin staat omschreven wat jij doet. Dus ben jij zwemonderwijzer of teamleider en wil jij weten of je krijgt wat je verdient? Neem een kopie van je contract, je functieomschrijving én loonstrookje mee en duik samen met Ingrid in de feiten en fabels over functiewaardering.

Aanzuig en beknelling in zwembaden: wat betekent de nieuwe norm en de omgevingswet?

Recent is de hernieuwde Europese norm NEN-EN 13451-3 over eisen rondom aanzuig en beknelling in zwembaden gepubliceerd. Dat dit nog steeds een actueel thema is, blijkt uit het feit dat dit verscheen een dag na een noodlottig ongeval van een Nederlands meisje in een zwembad in Frankrijk. Het bewijs maar weer dat het risico van aanzuig en beknelling in zwembaden nog steeds onze volle aandacht nodig heeft. Maar wat betekent de hernieuwde Europese norm en hoe staan de Nederlandse zwembaden er eigenlijk voor? Tijdens deze workshop lichten Mark Koudijs en Joost Avezaat de hernieuwde Europese norm toe en delen zij de bevindingen van de 300 inspecties van de afgelopen 5 jaar. Daarnaast roept de nieuwe Omgevingswet de vraag op over de rol van toezichthouders: zijn alle risico’s bij hen voldoende in kaart en te herkennen? En zijn ouders op de hoogte, wat moet er gebeuren om hen te waarschuwen? Oftewel wat kunnen wij als branche doen om deze tragische ongevallen te voorkomen?

Visie op efficiënt energie verbruik komende decennia

De komende decennia zullen substantiële veranderingen in het gebruik van energie gaan plaatsvinden. Dit heeft invloed op de wereldwijde waardeketen voor alle producten en in het bijzonder ook voor de zwembadbranche. De huidige oorlog in Oekraïne heeft ons wakker geschud en de afhankelijkheden van de waardeketen zijn tastbaar. Technieken in zwembaden hebben zich steeds aangepast aan de veranderende waarden, normen en eisen van de wereld. In dit licht worden ook de trends in verlichting van zwembaden in de spotlights geplaatst. Jan de Boer, eigenaar/directeur van WaterVision, schetst in deze workshop mogelijke toekomstperspectieven voor de sector en laat vanuit het gezichtspunt van WaterVision zien hoe dit bedrijf in de waardeketen past. Hoe men in het leven staat, bepaalt in hoge mate de keuzes die gemaakt worden. Het optimaliseren van belangen van natuur en milieu, de wereldeconomie, de Europese gemeenschap en  individuele bedrijven is een ingewikkelde keuze.

Benieuwd naar alle workshops? Je vindt ze in ZwembadBranche #85

Gratis aanmelden

De ZwembadBranche Dag vindt plaats op dinsdag 11 oktober 2022 van 09:00-16:00 uur. Toegang tot de beursvloer en alle workshops is bij voorregistratie gratis. 

Nieuwe locatie

Let op, de ZwembadBranche Dag zal plaatsvinden op een nieuwe locatie, de Midden Nederland Hallen in Barneveld.