15 oktober ZwembadBranche Dag

Wereldprimeur voor Tolhuisbad

Het Tolhuisbad, in Dokkum heeft afgelopen week een nieuwe beweegbare zwembadbodem gekregen. Op zich niets bijzonders, al was er toch sprake van een wereldprimeur. Het is namelijk de eerste keer geweest dat deze installatie in een vol bassin heeft plaats gevonden. Specilaisten van het Tolhuisbad, Optisport en Variopool zijn tijdens een brainstorm sessie op het idee gekomen. Door deze nieuwe manier van installeren kan een hoop tijd, energie en dus geld worden bespaard.

De nieuwe bodem werd op de fabriek volledig in elkaar gezet. Vervolgens werd de vloer weer gedemonteerd en in een aantal stukken naar het Tolhuisbad gebracht. Daar hadden duikers inmiddels de oude vloer gedemonteerd en uit de ruimte afgevoerd. De nieuwe vloer kon vervolgens naar binnen worden gebracht en door de duikers worden gemonteerd.

Door deze nieuwe aanpak hoeft het bassin dus niet leeg. Dit scheelt niet alleen een hoop tijd, maar ook veel geld. Denk maar aan de kosten voor het lozen van het zwembadwater op het riool en de tijd die het vullen en verwarmen van het bassin kost na installatie. Normaal duurt een dergelijke installatie 14 dagen, nu was men in 4 dagen klaar.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.Lees alles over deze nieuwe methode in de komende uitgave van ZwembadBranche.
Meld je hier aan voor een gratis abonnement.


advertentie

VDH Watertechnology