Voor én met elkaar: samen sterk!

Waar we ons afgelopen vrijdag nog afvroegen of de zwembaden moeten sluiten, hebben de aangescherpte maatregelen van gisteren het antwoord gegeven. Alle zwembaden zijn gesloten in het belang van de gezondheid, die uiteraard altijd op nummer één staat. De hele situatie is natuurlijk heel onwerkelijk. De wereld staat stil en tegelijkertijd draait alles op volle toeren. We moeten de verspreiding van het coronavirus vertragen: flatten the curve. Hoewel voor veel mensen de maatregelen grote gevolgen hebben, geen werk of juist heel veel, is het overduidelijk: wij doen dit voor én met elkaar.

Jiayou

Het is een rare situatie. Niemand heeft dit ooit meegemaakt en niemand kan vertellen hoe je hier mee om moet gaan. Of toch ook weer wel. Ik las in De correspondent het artikel ‘Vergeet niet: rampen en crises halen het beste in mensen naar boven’ van Rutger Bregman over het positieve wat een crisis ons kan brengen. Nadat vaak eerst paniek ontstaat (ik denk even aan het hamsteren), zie je daarna een nieuwe solidariteit ontstaan. Mensen zijn er voor elkaar en steunen elkaar. In China zeggen ze ‘jiayou’ (‘geef niet op’), in Italië schrijven kinderen ‘Andrà tutto bene’ (alles komt goed) op straten en muren. En we hebben natuurlijk de serenades gezien van de Italianen. Niet alleen het coronavirus is besmettelijk. Ook vriendelijkheid, hoop en naastenliefde.

Deel jouw verhaal met collega’s: Coronavirus en de zwembranche

Meer weten over het sluiten van zwembaden door het coronavirus? Lees ook: Update coronavirus in Nederland: wat betekent dit voor de zwembranche?

Mogelijkheden

De branche maakt nu even een pas op de plaats en dat is uiteraard niet makkelijk. Het sluiten van zwembaden, is heel ingrijpend. Maar vooral nu moeten we met elkaar het vuurtje laten branden. Wij hebben een mooie branche en uit een crisis ontstaat ook vaak weer iets moois. Noodgedwongen ziet ons leven er nu even anders uit. Maar wij kunnen elkaar helpen door het ondersteunen van scholen (de zweminstructeur weet als geen ander hoe je om moet gaan met kinderen), de zorg (het zorg voor mensen zit in ons bloed) of onze kwetsbaren (zwemmen helpt hen uit hun sociale isolement, nu kunnen wij dat doen). En de tijd te benutten om het zwemplan weer eens op te frissen, social media in kaart brengen, de communicatie updaten. Maar ook door met elkaar te brainstormen (met de huidige technieken voor videobellen hoef je hiervoor niet meer bij elkaar te komen), nieuwe activiteiten te ontwikkelen.

Deel jouw verhaal

Laten wij deze tijd elkaar helpen in de strijd tegen het coronavirus. Hierbij willen wij jullie graag helpen. En dus houden wij jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, geven we informatie en inspireren we jullie om te kijken naar mogelijkheden. Daarbij hebben wij jullie hulp nodig door jouw verhaal met ons te delen. Hoe ga jij met deze situatie om? Wat doe jij de komende weken? Verhalen om elkaar te helpen. Want uiteindelijk doen we dit voor én met elkaar.
Variopool