Variopool wint ‘Best Quality Award’ London 2012

Variopool heeft onlangs de Best Quality Award mogen ontvangen voor de werkzaamheden aan het 300 miljoen pond kostende London Aquatic Centre. Variopool heeft deze prijs ontvangen voor het leveren en installeren van beweegbare zwembadbodems en keerwanden in de verschillende bassins van het Olympische London Aquatic Centre. De prijs is een initiatief van the Olympic Delivery Authority en Balfour Beatty Construction Group.
Het nog niet geopende stadion omvat een Olympisch wedstrijdbad, een trainingsbad.van 50 meter en een 5 meter diep duikbassin. Het biedt tijdens de Olympische spelen plaats voor 14.500 man. Na de spelen worden de tijdelijke tribunes verwijderd en blijven er ruim 3.500 zitplaatsen over. Variopool heeft 4 beweegbare bodems met een afmeting van ieder 25 bij 21 meter geleverd en geïnstalleerd.
Daarnaast zijn er ook nog 3 keerwanden van Variopool in de tot de verbeelding sprekende arena te vinden. Dit zijn twee horizontale keerwanden, waarmee het bad in verschillende afmetingen kan worden opgedeeld. Het 50 meter Olympisch wedstrijdbad bevat een 25 bij 1.50 meter verticale keerwand. Deze keerwand beweegt verticaal door het water en wanneer het niet gebruikt wordt, kan deze met 1 druk op de knop tot 3.50 meter diepte zakken.

De winnaars van de Awards werden bepaald door een onafhankelijke groep binnen de organisatie van Balfour Beatty Group die zich vanaf het begin hebben bezig houden met het Olympisch bouwproject. De groep heeft de geleverde producten van ongeveer 45 aannemers individueel beoordeelt en de Best Quality Award aan Variopool toevertrouwd.
Deze onderscheiding en tevens kroon op het werk werd door de Olympic Delivery Authority aan Variopool uitgereikt tijdens een ceremonie in Londen op 5 mei jl.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij de bouw of renovatie van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Klik hier voor meer informatie over Variopool.

London Aquatic Centre


advertentie

Hellebrekers