Twee ontwerpen voor nieuw Zwols zwembad

Zwollenaren kunnen tot en met zondag 24 januari 2010 hun mening geven over de twee ontwerpen voor het nieuwe Zwolse zwembad. Via de website van de gemeente, www.zwolle.nl, kunnen de twee modellen uitvoerig bekeken worden. Bovendien wordt er achtergrondinformatie over de ontwerpen gegeven. Burgemeester en wethouders van Zwolle zijn benieuwd naar de mening van Zwollenaren over de beide ontwerpen die in de race zijn voor het nieuwe hoofdbad.
De gemeente heeft eerder een duidelijk programma van eisen vastgesteld waaraan de nieuwe zwemvoorziening moet voldoen. Het nieuwe hoofdbad zal onder andere ruimte bieden aan twee volwaardige wedstrijdbaden en een bad voor instructie- en doelgroepzwemmen. Het zwembad krijgt bovendien een ruim recreatiebad met allerlei voorzieningen en een peuterbad. Het hoofdbad komt op De Vrolijkheid, langs de Ceintuurbaan en vlakbij de A28. Naast het hoofdbad komt er een extra instructiebad in Hogeschool Windesheim. Bovendien is er een plan voor een zwemvoorziening in Stadshagen.

Bekijk hier de twee ontwerpen


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Zwollenaren kunnen aangeven welk ontwerp hun voorkeur heeft en waarom. Dit kan op een aantal manieren. In het Informatiecentrum in het Stadskantoor aan het Lübeckplein 2 is een expositie ingericht met onder meer veel beeldmateriaal van de ontwerpen. Daar staan ook computers waarop een gemotiveerde reactie op de plannen gegeven kan worden. Via de internetsite van de gemeente (www.zwolle.nl) kan iedereen ook vanuit huis de modellen beoordelen en een reactie geven. Bijzonder is dat via de website in een virtuele 3D-omgeving ook ruimtelijk kennis kan worden genomen van de ontwerpen. Via ‘Virtueel Zwolle’ is het mogelijk om rond de ontwerpen te lopen zoals ze op De Vrolijkheid komen te staan bij realisatie.

Na 24 januari 2010 worden alle via de website ontvangen reacties op de ontwerpen gebundeld. Ze worden daarna aangeboden aan de vijf adviescommissies die de beide ontwerpen elk beoordelen op een specifiek criterium uit het eerder vastgestelde programma van eisen. Er is een deskundigencommissie voor elk van de volgende onderdelen: ruimtelijke, functionele en gebruikskwaliteit; architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit; milieu en duurzaamheid; onderhoud; en proces- en uitvoeringskwaliteit.
De uiteindelijke adviezen op elk van die punten worden vervolgens beoordeeld door de zogenoemde gunningcommissie. Die commissie komt dan tot een formeel gunningadvies aan het college van burgemeester en wethouders. Naar verwachting is half februari 2010 bekend welk zwembadontwerp een definitieve plek krijgt op De Vrolijkheid.

Zodra de keuze voor het ontwerp bekend is, begint de aanbestedingsprocedure voor de exploitatie van het zwembad. Dit zal uiteindelijk leiden tot de selectie van de toekomstige exploitant. In de tussentijd werkt de gemeente aan de bestemmingsplanprocedure voor De Vrolijkheid en aan andere zaken die nodig zijn voordat er een bouwvergunning ligt en met de bouw kan worden begonnen.
Naar verwachting eind 2012 kan het nieuwe zwembad in gebruik zijn.


advertentie

E.B.T.C.