Toe aan inspiratie? Volg de kennissessies op de ZwembadBranche Dag!

Wil jij even ontsnappen aan de waan van de dag en je weer helemaal opladen door inspiratie op te te doen én weer eens lekker bij te praten met vakgenoten? Kom dan naar de ZwembadBranche Dag. Daar vind je een beursplein met [bijna] alle toeleveranciers aan de branche, is er veel gelegenheid om collega’s uit de branche te ontmoeten. En uiteraard is er ook dit jaar een uitgebreid kennisprogramma met heel veel verschillende sessies. Welke volg jij?

Ontsnappen aan de ratrace: rennen én stilstaan | Yara van Gendt

Ook na een dag van alles te hebben gedaan, kun je nog steeds het gevoel hebben tekort te hebben geschoten. Er is altijd nog zoveel te doen. Werk je je lijstje af, komt er ongemerkt weer van alles bij. En het móet natuurlijk allemaal gebeuren, vandaag nog. We leven in een ‘ratrace’ waar geen ontkomen aan lijkt te zijn. Of toch wel, want moeten we dit allemaal echt van onszelf? Volgens (sport- en prestatie) psycholoog Yara van Gendt helpt het om bewuster te kijken naar waar wij onze tijd in willen steken en vervolgens onze grenzen te bewaken. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je jezelf voorbijloopt en uitgeput raakt. Yara begeleidt in haar praktijk sporters en presteerders die vastlopen om het optimale uit zichzelf te halen en lekkerder in hun vel te zitten, maar trekt graag de parallel naar ieder ander die moeite heeft de ratrace te ontkomen. Net als een topsporter na een training tijd neemt om te herstellen, is dit ook voor ieder ander mens van belang om weer klaar te zijn voor de volgende dag. In deze sessie helpt Yara je om af te stappen van het constant moeten en laat zien hoe je door bewust hersteltijd te creëren in balans blijft.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.Een beperking of een stoornis: passend zwemonderwijs voor ieder kind | Brett Jak

Zwemles is toegankelijk voor iedereen. In een waterland als Nederland is het daarom voor ieder kind belangrijk om zwemvaardig te worden. Dit geldt ook voor een kind met een beperking, een stoornis of moeilijk verstaanbaar gedrag. In de praktijk betekent dit dat zwemdocenten met veel verschillende kinderen in aanraking komen. Ook in de reguliere lesgroepen. Maar deze kinderen vragen om een hele andere benadering dan veel zwemdocenten gewend zijn en het zijn vaardigheden die ook niet standaard worden aangeboden tijdens de opleiding. Zo zijn er verscheidene syndromen en stoornissen en daarnaast zijn er wel drie verschillende leeftijden die door beweegwetenschappers worden gehanteerd. Elk kind is uniek en hier ruimte aan geven in een groep maakt het zwemaanbod echt inclusief. Door je expertise te verbreden krijg je meer kennis en begrip voor de doelgroep en kun je een nog passender zwemaanbod leveren. Brett Jak van Voor Bewegen laat je proeven hoe je vorm kunt geven aan zwemles voor deze doelgroepen. Voor volledige homogene groepen of voor die zwemmer met een rugzak in een groter geheel. Een prachtige toevoeging voor iedere zwemdocent en een must voor zwembaden die hun maatschappelijke rol ook in de zwemles willen vervullen.


Jouw jaarlijkse dosis vitamine Z

De ZwembadBranche Dag is hét feestje voor professionals die werkzaam zijn in de zwembranche of bij bedrijven waar een zwembad onderdeel uitmaakt van de exploitatie. In de Midden Nederland Hallen in Barneveld komen experts, leveranciers en professionals uit de zwembranche samen voor een dag vol kennisuitwisseling, inspiratie en ontmoetingen.

Je vindt bijna alle toeleveranciers aan de zwembranche en daarmee ook alle denkbare producten en diensten op de beursvloer bij elkaar. Dit bespaart je een hoop zoekwerk en losse afspraken. Binnen één dag ben je weer helemaal op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Verder is er een gratis kennisprogramma waar je diverse sessies kunt volgen over uiteenlopende actuele thema’s die spelen in de branche.

En last but not least… een bezoek aan de ZwembadBranche Dag kost helemaal niets! Toegang tot de beursvloer, alle sessies, hapjes, drankjes, parkeren: alles is gratis. Wacht dus niet langer en meld je vandaag nog aan via deze link.

Praktisch

  • Datum: De ZwembadBranche Dag vindt plaats op dinsdag 10 oktober 2023
  • Openingstijden: Beursvloer geopend van 9:00 tot 16:00 uur
  • Locatie: Midden Nederland Hallen, Thorbeckelaan 123, 3771 ED Barneveld

advertentie

Dewi Online