23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Survivalbaan bij zwembad Vries

Bij zwembad De Leemdobben in Vries komt een survivalbaan. De opening van de survivalbaan staat dit voorjaar gepland. Survival moet onderdeel uit gaan maken van het school- en naschoolse sportaanbod in de gemeente Tynaarlo. De survivalbaan kost 6.000 euro. De vereniging ‘Vrienden van het zwembad de Leemdobben’ neemt tweederde van de financiering voor haar rekening. De rest van het benodigde bedrag komt uit de sociale alliantie die de gemeente Tynaarlo heeft afgesloten met de provincie Drenthe. De survivalbaan komt uit de koker van de combinatiefunctionarissen sport van de gemeente Tynaarlo. Het project is samen met de vereniging ‘Vrienden van het zwembad de Leemdobben’ en de Sportteams van het Hanze-instituut voor Sportstudies opgepakt.
Op het terrein van zwembad de Leemdobben in Vries is een schitterende locatie gevonden voor de realisatie van een survivalbaan. Het onderwijs, de naschoolse opvang en de sportverenigingen zijn enthousiast over de komst van de survivalbaan. Inmiddels hebben de combinatiefunctionarissen sport al met diverse instanties gesproken over de inzet van de survivalbaan in het school- en naschoolse sportaanbod. Er is al een handboek en een lesmethode geschreven zodat de beoogde doelgroep (jeugd t/m 18 jaar) optimaal gebruik kan maken van de survivalbaan.

(Bron: Drenthe Journaal)


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij de bouw of renovatie van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.