Sportfondsenbad Rotterdam Noord start proef met sportblokken

In Sportfondsenbad Rotterdam Noord, ook wel bekend als het van Maanenbad, is een proef gestart waarbij kinderen die schoolzwemmen volgen worden geïntroduceerd in de verschillende zwemsporten. Rotterdam verzorgt nog schoolzwemmen voor alle kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool. Naast het behalen van het zwemdiploma is het schoolzwemmen vooral een bewegingsles. Rotterdam is ook Sportstad. Dit bracht de zwemonderwijzers van het Van Maanenbad op het idee om het schoolzwemmen meer aan te laten sluiten bij de breedte sport.
Hierdoor wordt de overstap naar een vereniging voor veel kinderen meer vanzelfsprekend. De komende weken maken de kinderen van een aantal daarvoor geselecteerde scholen kennis met Waterpolo, Wedstrijdzwemmen, Zwemmend redden en Snorkelen.

De sportblokken, zoals ze worden genoemd, zijn nu nog een proef. Na afloop van het schooljaar zal worden geëvalueerd wat het heeft opgeleverd. Dan zal er samen met de dienst Jeugd Onderwijs en Samenleving van de Gemeente Rotterdam worden gekeken of er een vervolg aan het project kan worden gegeven. De medewerkers van het Van Maanenbad, die het project geheel vrijwillig vorm hebben gegeven, zijn er van overtuigd dat zij de kinderen zo veel plezier kunnen laten beleven aan de zwemsport dat een overstap naar een zwemvereniging logisch is.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.
advertentie

VDH Watertechnology


Een gedachte over “Sportfondsenbad Rotterdam Noord start proef met sportblokken

Reacties zijn gesloten.