Bestuur wil nieuw zwembad open in september 2012

Het nieuwe zwembad aan provinciaal recreatiedomein De Nekker in Mechelen, zal de deuren openen in 2013. wethouder van Sport Koen Anciaux en wethouder voor Ruimtelijke Planning Karel Geys willen dat het zwembad eerder klaar is, namelijk bij de start van het schooljaar in 2012. ‘Deze kwestie sleept al jaren aan en we zijn even verontwaardigd als de inwoners van de stad’, klinkt het. ‘Zowel in de plannings- als in de uitvoeringsfase moet het mogelijk zijn om telkens drie maanden te winnen, zodat begin schooljaar 2012 haalbaar moet zijn’, zegt Geys. Het nieuwe zwembad in de Nekker zal er voor iedereen zijn: schoolkinderen, gezinnen, senioren, personen met een handicap, recreatieve en competitieve zwemmers.

VenhoevenCS ontwerp De Nekker MechelenHet ontwerp voor het vernieuwde zwembad De Nekker in Mechelen werd afgelopen maandag gepresenteerd door gedeputeerde van de provincie Antwerpen Rik Rättger en is afkomstig van VenhoevenCS. Het ontwerp blinkt volgens de opdrachtgever uit op het vlak van toegankelijkheid, openheid, functionaliteit en duurzaamheid en zorgt bovendien voor een prachtige landschappelijke omkadering. De uitdaging voor VenhoevenCS was om naast het ontwerpen van een modern en duurzaam zwembad deze kans ook aan te grijpen om een nieuw gezicht te geven aan De Nekker als geheel. Het nieuwe entreegebied is het hart van het domein dat het bestaande en nieuwe complex door middel van een loopbrug met elkaar verbindt. De uitstraling is licht, ruim en transparant. Vanuit het hele complex is er uitzicht op, en doorzicht naar het prachtige domein van De Nekker; het landschap is volledig geïntegreerd in het ontwerp. Door middel van een grote patio, een spectaculaire pergola en zorgvuldig gekozen vensters naar de omgeving speelt het landschap een cruciale rol in het nieuwe complex. Aan de zuidzijde zijn in de nieuwe ruimtelijke opzet alle horeca-functies samengebracht tot een helder volume dat werkt als een grote kijker richting het recreatieterrein. Vanuit de cafetaria kunnen ouders hun spelende kinderen zowel in de vernieuwde binnenspeeltuin als in het zwembad in het oog houden. Extra terrassen en een grote tribune geven deze zijde van het complex een zeer hoogwaardige verblijfskwaliteit.

Via de Vlaamse Bouwmeester werd eind 2008 een Open Oproep gelanceerd voor het aanstellen van een ontwerper. Van de 5 deelnemende ontwerpbureaus kreeg VenhoevenCS in combinatie met het Belgische Archi+i de opdracht voor het ontwerp. Naar verwachting wordt De Nekker in 2013 opgeleverd. VenhoevenCS heeft inmiddels ruime ervaring met ontwerpen van zwembaden. Ze ontwierpen het “groene” Sportplaza Mercator in Amsterdam (2001-2006) en het zwembad voor Ypenburg (2007-2012). Venhoeven won eind 2009 de competitie voor sportpark De Warande in Wetteren eveneens in België.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.
advertentie

XS2 voor Zwembaden