11 oktober - ZwembadBranche Dag

Sauna- en wellness-trends op interbad 2018

Wellness is erg populair. Veel mensen hebben regelmatig een time-out nodig om zich te laten verwennen. De eisen die aan deze speciale momenten worden gesteld, zijn dan ook hoog. Uit een enquête van Wellness-Hotels & Resorts en beauty24.de blijkt dat de tijd met vrienden steeds populairder wordt. Steeds meer mensen plannen een wellnessvakantie, niet alleen met hun partner, maar ook met familie of vrienden. “De eigenschappen van sauna’s, zoals gezondheidseffecten voor de gebruiker, ontspanning en lichaamsverzorging, is de laatste jaren steeds meer gekoppeld aan ervaringen”, legt Rolf-Andreas Pieper, directeur van de Duitse Saunabond, uit. In het bijzonder is het traditionele opgieten van water op de hete stenen de belangrijkste focus voor de saunabedieners.

Kwalificatie van gespecialiseerd personeel
Opleiding en bijscholing in de sector blijft zich ontwikkelen. Het European Wellness Institute en het IST Studieninstitut bieden trainingscursussen aan voor wellness- en spa-managers of spa-receptionisten, soms met een aanvullende bedrijfs- en handelscertificering. interbad 2018 zal deze editie dit onderwerp belichten in het interbad Career Center, waarin nieuwkomers in het beroep en specialisten van spa-, wellness- of zwembadbedrijven informatie kunnen inwinnen over training en bijscholingsmogelijkheden en bedrijven kunnen ontmoeten met actuele vacatures. “Wij bieden onderwijsinstellingen, opleidingsbedrijven en werkgevers de mogelijkheid om informatie te verkrijgen over de diversiteit van het beroep en bijhorende carrièremogelijkheden”, zegt Joachim Sauter, hoofd geneeskunde en gezondheid van Messe Stuttgart.

Met een mix van vakbeurs, een congres en een uitgebreid begeleidend programma biedt interbad een ideale omgeving voor professionals om ervaringen en informatie uit te wisselen en meer te weten te komen over ontwikkelingen en innovatieve trends met betrekking tot zwembaden, sauna’s en wellness. interbad vindt plaats van 23 tot 26 oktober 2018 in Messe Stuttgart.

Voor meer informatie www.interbad.de
Interbad 2022