15 oktober ZwembadBranche Dag

Recreatiesector woest over weer extra verhoging energiebelasting

RECRON, de brancheorganisatie voor ondernemers in de recreatiebranche, is woest over het nieuwe voorstel van Staatssecretaris Wiebes van Financiën om de belasting op aardgas met 5 cent per kubieke meter extra te verhogen. Dit voorstel komt bovenop het eerder ingevoerde plan van het kabinet om de energiebelasting in 2015, 2016 en 2017 te verhogen. Vooral bedrijven met zwembaden zullen opnieuw de energierekening zien stijgen.

Adri van der Weyde, voorzitter van RECRON reageert verbolgen: ”keer op keer wordt de energiebelasting verhoogd zonder na te denken over de consequenties voor het bedrijfsleven.” Van der Weyde vervolgt: “De politiek maakt zich zorgen over het verdwijnen van zwembaden terwijl de exploitatie van zwembaden door dergelijke constante lastenverhogingen enorm onder druk is komen te staan. Voorbeelden van zwembaden die in 5 jaar de energiebelasting met 50 procent hebben zien stijgen zijn geen uitzondering”.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Staatssecretaris Wiebes heeft dit voorstel in de Tweede Kamer gedaan nadat oppositiepartijen meer vergroenende maatregelen van het kabinet eisten. De staatssecretaris verwacht dat de verhoging van de energiebelasting een prikkel zal zijn om te besparen op gas, hetgeen het milieu ten goede zal komen.

Van der Weyde reageert hierop: “vanwege de enorme energiekosten worden zwembaden al zo duurzaam mogelijk geëxploiteerd. Ondoordachte verhogingen van de energiebelastingen zullen geen verdere verduurzaming stimuleren in de recreatiesector maar zullen eerder een gevaar zijn voor het voortbestaan van zwembaden. En dat in een tijd waar zwemmen, bewegen en gezondheid van enorm maatschappelijk belang zijn. ”Daarom roept RECRON de Tweede Kamer op om de voorgestelde extra verhoging van de energiebelasting af te wijzen


advertentie

Hellebrekers

Een gedachte over “Recreatiesector woest over weer extra verhoging energiebelasting

 1. Mede om deze redenen verlies je toch opnieuw het vertrouwen in de politiek…., dat er verstandige mensen verstandige beslissingen nemen. NEE DUS!!
  Keer op keer wordt het probleem bij een andere op het bordje gelegd.
  Dit is opnieuw weer een zeer ondoordachte en onjuiste beslissing.
  Energie is op één na de hoogste kostenpost voor zwembaden.
  Wij hebben er alles en dan ook alles aangedaan, om energie te besparen waar het kan, maar er blijft energie nodig om ons product in de markt te zetten.
  Het is ook geen oplossing om Wiebes te Wiebussen

  Met een sportieve groet,
  Dirk Bouma
  Bad Hesselingen in Meppel
  http://www.badhesselingen.nl

Reacties zijn gesloten.