15 oktober ZwembadBranche Dag

Rechter geeft Alphen gelijk in zaak-Thermen

De rechtbank Rotterdam heeft in een tussenvonnis beslist dat de gemeente Alphen aan den Rijn voor het in februari 2007 afgebrande zwembad De Thermen recht heeft op een uitkering op basis van de herbouwwaarde. De verzekeraars hebben volgens de rechter ten onrechte slechts een uitkering gedaan op basis van de sloopwaarde. Alphen had een Uitgebreide Gevarenverzekering gesloten voor alle gemeentelijke gebouwen, met een verzekerde som van ruim € 334 mln, tegen een premie van ruim € 275.000. Omdat de gemeenteraad in april 2006 akkoord was gegaan met een voorstel tot ‘herontwikkeling’ van het zwembad, dachten de verzekeraars na de brand in 2007 te kunnen volstaan met een uitkering op basis van de sloopwaarde.

“Zonder sloop is immers geen herontwikkeling mogelijk”, schreef Fortis in een brief aan Aon. De rechter zag het echter anders: Het zwembad was ten tijde van de brand nog volop in gebruik en niet sloopgereed. De gemeente Alphen moet nu aangeven welke concrete stappen inmiddels zijn gezet voor herbouw van het zwembad, voordat de rechter een definitief vonnis wijst. Men verwacht nog voor de zomer met de bouw van het nieuwe zwembad AquaRijn, te starten.


advertentie


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.E.B.T.C.