15 oktober ZwembadBranche Dag

Piscine Global: alles op het gebied van zwembad- en spa inrichting

Door de sterke concurrentie in de toeristische sector, maakt de inrichting en het onderhoud van zwembaden in een toeristische of recreatieve onderneming een belangrijk onderdeel uit van het geheel. Regelgeving en normen waaraan voldaan moet worden, onderhoudsapparatuur, toegangsvoorwaarden of bijvoorbeeld het soort equipment zijn hierbij belangrijke factoren. Wil je hier meer over weten? Kom dan naar Piscine Global in Lyon.

In de vorm van vele evenementen en een globaal aanbod, presenteert de vakbeurs Piscine Global van 15 t/m 18 november 2016 in Lyon concrete oplossingen aan beheerders van toeristische instellingen. Een accommodatie die beschikt over een zwembad of spa, of deze beschikbaar heeft in de directe omgeving, levert aanzienlijke meerwaarde op en is zelfs een doorslaggevend criterium voor veel toeristen. Afhankelijk van de status van het etablissement, de klanten, de beperkingen, kunnen verschillende opties voor inrichting worden overwogen. De meerwaarde van een zwembad in een toeristische accommodatie is zodanig dat het belangrijk is om hierop te anticiperen. De vakbeurs Piscine Global biedt dan ook de mogelijkheid aan alle professionals uit de recreatieve sector om inspiratie en nuttige informatie op te doen. Op de vakbeurs kan men eveneens terecht voor het ontdekken van vele evenementen en innovaties gericht op toeristische en recreatieve instellingen.

Nieuw in 2016 is een speciale dag in het kader van toeristische en recreatieve ondernemingen. De dag wordt georganiseerd om in te kunnen spelen op de vragen van beheerders van onder meer hotels en aquaparken. Op donderdag 17 november 2016 worden thema’s als equipment, management, onderhoud en de organisatie van aquatische ruimten toegelicht. Afgewisseld met locatiebezoeken, rondetafelconferenties en een specifiek beursaanbod. Aan professionals wordt het concept Calicéo gepresenteerd: een structuur van 4000m2 gericht op welzijn met thema’s als hygiëne, ontvangst van klanten, teammanagement en HR-management en tevens technische aspecten voor degenen die daarin geïnteresseerd zijn. Naast deze speciale dag presenteert de Piscine Global gedurende vier beursdagen verschillende evenementen en specifieke beursruimtes zoals:

  • Aqualie met meer dan 266 exposanten bestaande uit producten en diensten voor openbare en private instellingen zoals hotels, vakantiedorpen, campings. Tevens worden hier conferenties georganiseerd over vraagstukken zoals hygiëne, regelgeving, ontvangstmanagement van bezoekers.
  • Het Festival Aquafitness presenteert demonstraties van wellness- en fitnessproducten, een belangrijk onderdeel voor het aanbod van toeristische accommodaties. Bezoekers kunnen hier producten ontdekken onder werkelijke omstandigheden.
  • De Speed Meetings zijn business meetings, die voorafgaand aan de beurs worden gepland, voor het bevorderen van ontmoetingen van een half uur met leveranciers (exposanten) op de beurs.

Voor meer informatie: www.piscine-expo.com of bel 020-4620020