Overname Zilvold door Van den Heuvel Watertechnologie

Van den Heuvel Watertechnologie bv heeft met ingang van 8 maart 2016 collega bedrijf Zilvold bv overgenomen. De overname van het Elburgse bedrijf past in de groeistrategie van Van den Heuvel Watertechnologie bv. Directeur Erik Brink: “We willen samen met onze partner de ‘ProMinent Group’ uit Duitsland wereldwijd de markt bedienen van zoutelektrolyse. Om op alle onderdelen het gewenste specialisme te bieden, hebben we omvang nodig.” Vanaf 8 maart 2016 heeft Van den Heuvel Watertechnologie bv alle activiteiten van Zilvold bv overgenomen. Alle medewerkers van Zilvold bv worden geïntegreerd in het Van den Heuvel team te Scherpenzeel.

Betrouwbare samenwerking
vdhVan den Heuvel Watertechnologie bv is sinds 1978 een grote speler op het gebied van zoutelektrolyse systemen in de zwembranche. Met de in 2008 tot stand gekomen partnership met Prominent GmbH heeft men een wereldwijde focus om het principe van zoutelektrolyse in te zetten in verschillende marktsegmenten, waaronder zwembaden. Brink: “Wij verwelkomen de medewerkers van Zilvold waarmee wij samen als één team ervoor zullen zorgen dat kennis en ervaring tot een kwalitatieve en betrouwbare samenwerking zal leiden met onze klanten. De producten van Zilvold worden toegevoegd aan ons porfolio waarmee we onze klanten nog breder kunnen bedienen”. Henk Zilvold zal als Directeur R&D elektrolyse gaan werken voor de ‘Prominent groep’ waardoor er voor de toekomst een bredere basis wordt gelegd voor de veelzijdige vraag naar Zoutelektrolyse oplossingen wereldwijd. Hij zal dit samen doen met een gemotiveerd team bestaande uit collega’s van ProMinent, VDHW en Zilvold.

Deze bedrijfsovername brengt voor de klanten van Zilvold weinig veranderingen met zich mee. Het product ‘Zilvold Elektrolyse Manager®’ blijft bestaan. Zilvold bv wordt geïntegreerd bij Van den Heuvel Watertechnologie bv in Scherpenzeel en vanuit deze locatie worden alle activiteiten als ‘Elektrolyse Expertise Centrum’ doorgezet.