15 oktober ZwembadBranche Dag

Ouderen en chronisch zieken binnenkort verzekerd van gecertificeerde begeleiding in het zwembad

Sportgeneeskunde Nederland en Nationaal Platform Zwembaden | NRZ starten cursus ‘Zwemmen voor de gezondheid’, bedoeld voor zweminstructeurs. De eerste
zweminstructeurs worden vanaf vandaag opgeleid. Met de cursus wordt een verantwoorde, veilige deelname van ouderen en chronisch zieken aan zwemprogramma’s bevorderd.

In onze vergrijzende maatschappij is er een groeiende behoefte aan beweegactiviteiten voor ouderen. Daarnaast hebben in Nederland inmiddels vier op de tien Nederlanders last van een chronische aandoening en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder zal oplopen. Ouderen en chronisch zieken vormen daarmee een belangrijke doelgroep voor aanbieders van sport- en beweegactiviteiten. Ook zwembaden en zwemscholen signaleren deze behoefte en zien een kans voor het uitbreiden van hun dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Om deze dienstverlening verantwoord en veilig te kunnen bieden, is het van belang dat medewerkers in zwemgelegenheden beschikken over voldoende kennis om ouderen en mensen met een chronische aandoening, met daarbij individuele vragen en wensen, deskundig te kunnen begeleiden.

Tegelijkertijd wordt er door de Stichting Certificering in de Sportgezondheidszorg (SCAS) een certificeringstraject ontwikkeld die het mogelijk maakt voor zweminstructeurs zich te laten certificeren zodat specifieke kennis en kunde zichtbaar wordt voor de buitenwereld.


advertentie

Pomaz