11 oktober - ZwembadBranche Dag

Online brainstorm: Hoe kunnen we het personeelstekort oplossen?

Door het verplaatsen van de ZwembadBranche Dag naar 11 oktober 2022 gingen ook de workshops niet door. Jammer, want het is altijd een mooie gelegenheid om kennis te delen, kennis te maken met elkaar en inspiratie op te doen. Er is het afgelopen anderhalve jaar ook genoeg gebeurd om te bespreken. En dus om jullie dit niet te onthouden, bieden wij een aantal workshops online aan. Zo ook de brainstorm ‘Hoe kunnen we het personeelstekort oplossen?’ die Titeke Postma zou begeleiden. Daarnaast zijn ook de technische workshops online te volgen in de Week van de Zwembadtechniek. Al deze online workshops kun je gratis volgen, je moet je alleen wel even aanmelden. Zo blijf je toch op de hoogte!

Brainstorm: hoe kunnen we het personeelstekort oplossen?
Dinsdag 14 december om 11.00
door Titeke Postma

We hebben te maken met een inhaalslag, een heftig jaar en weinig nieuwe aanwas. Met als gevolg een nijpend personeelstekort. Hoe gaan we dit oplossen? Bij problemen zijn we vaak geneigd om voor de meest voor de hand liggende optie te kiezen, maar zien daarmee wel eens wat over het hoofd. Oftewel: we nemen de snelweg, maar de toeristische route via landweggetjes komt juist langs hele leuke onbekende plekjes. Titeke Postma gaat onder andere door te associëren, de vraag omkeren, het bedenken van vooronderstellingen en het bekijken van de situatie door de bril van een ander onze creatieve geest aanspreken. Wil jij samen met collega’s op een andere manier kijken naar mogelijke oplossingen en je vooral niet laten remmen door allerlei beperkingen, maar dwingen om out of the box te denken? Titeke zet je in deze online brainstorm ook achter je eigen computer aan het werk om te kijken hoe we het personeelstekort kunnen oplossen zodat we onze zwemfans niet hoeven teleur te stellen.

Je kunt je hier aanmelden voor de online brainstorm ‘Hoe kunnen we het personeelstekort oplossen?’

Week van de Zwembadtechniek

In de Week van de Zwembadtechniek kun je tussen 6 en 10 december elke dag online een workshop volgen over steeds een ander onderwerp met betrekking tot de zwembadtechniek. In een week tijd word je zo bijgepraat over het onderzoek naar chloraat in de Nederlandse zwembaden, de nieuwe parameters onder de Omgevingswet, de rol van de zwembadpoli in het gezond houden van zwemmen, resultaten van het Medisch Monitoring Onderzoek en welke lessen daaruit te leren zijn en wat er gaat veranderen met de opslag van chemicaliën onder de Omgevingswet. Alle online workshops zijn gratis te volgen, je moet je alleen wel aanmelden. En heb je niet voor alle workshops ruimte in je agenda? Je kunt ze ook terugkijken.

Kijk hier voor meer informatie over de Week van de Zwembadtechniek en aanmelden.
Piscine Global