Onderzoek regionaal zwembad

Zwembad/sauna De Witte Brug in Castricum is een goed bezet zwembad dat goed bekend staat. Jaarlijks trekt het circa 150.000 bezoekers. Vanaf 2015 lopen echter de onderhoudsinvesteringen op. Tegen die achtergrond wil de gemeente zich in de komende periode oriënteren op de mogelijkheden om, bij voorkeur in een breder verband, een nieuwe zwemvoorziening te realiseren.

Naar aanleiding van onderzoek door Drijver en Partners blijken er diverse kansrijke aanknopingspunten te zijn. Zo zijn er mogelijkheden om met omliggende gemeenten samen te werken. Daarnaast is een combinatie van een nieuw zwembad met een eventueel nieuw te bouwen sporthal een optie, of samenwerking met een commerciële partij.

Inmiddels hebben oriënterende gesprekken plaatsgevonden met omliggende gemeenten. Bij de gemeenten Heiloo en Bergen wordt nog bij de politiek gepeild of zij ook open staan voor medewerking aan een regionaal zwembad.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.(Gemeente Castricum)


advertentie

Dewi Online