Bouwstart openlucht zwembad Krommerijn

Donderdag 8 september wordt gestart met de bouw van het openlucht zwembad Krommerijn in Utrecht. Het zwembad is ontworpen door Jeanne Dekkers Architectuur in samenwerking met Wehrung Architecten en wordt voorzien van een te openen, met lucht gevuld kunststof dak. Het kunststof dak dat de Jeanne Dekkers Architectuur en Wehrung Architecten hebben ontworpen, is sterk isolerend en moet ervoor zorgen dat het openluchtzwembad ook in de winter bruikbaar is.
Als inspiratiebron voor het ontwerp van het nieuwe bad koos Jeanne Dekkers Architectuur de bijzondere ligging van het bad aan de Oude Rijn, een plek met sporen van de Romeinse tijd. Bij de Romeinen maakte het ritueel van baden en saunabezoek een belangrijk deel uit van de samenleving: het leek een passende ambiance voor het nieuwe zwembad.

Het ontwerp voorziet in een omloop van het bad met zuilen, die het verplaatsbare dak dragen. Deze omloop kan volgens Jeanne Dekkers Architectuur tevens als tribune dienen bij wedstrijden. “De structuur en de maatvoering van het gebouw zijn zichtbaar in de stoere, karakteristieke uitstraling van de architectuur”, aldus Jeanne Dekkers Architectuur: “Het bad is een aantrekkelijk plaats geworden waar mensen uit Utrecht en omgeving, jong en oud, graag naar toe komen om er prettig te verblijven, te recreëren en te sporten.”


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Wethouder Rinda den Besten zal donderdag 8 september het officiële startsein geven voor de bouw van het openlucht zwembad.

Wat er gaat gebeuren?

  • De bestaande gebouwen worden gesloopt en er komt een nieuw zwembadgebouw tussen het 50m. bad en de Weg tot de Wetenschap;
  • Het 50 meter bad wordt gerenoveerd en verbreed met 1 meter;
  • Er komt een nieuwe overkapping, die open en dicht kan voor het zomer en wintergebruik;
  • Er komt een apart bad voor de duikplanken en de glijbaan;
  • Het recreatiebad en peuterbad blijven gehandhaafd;

(Architectenweb.nl)


advertentie

Pomaz